امكان تشخیص اسكیزوفرنی با ابزار اپتومتری فراهم گردید
مطب نما: تهران- گروهی از محققان دانشگاه راتگرز آمریكا دریافتند با استفاده از یك ابزار اپتومتری می توان بیماری اسكیزوفرنی را با سرعت و دقت بالا شناسایی كرد.
به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، این تحقیقات با كمك 50 داوطلب انجام شد كه نیمی از آنها به اسكیزوفرنی مبتلا و نیم دیگر فاقد هرگونه بیماری روانی بودند. برای انجام این آزمایش محققان از یك ابزار دستی موسوم به RETeval استفاده كردند كه معمولا برای معاینه شبكیه چشم مورد استفاده قرار می گیرد؛ این ابزار بین 10 تا 20 بار پرتوهایی با شدت مختلف را به درون چشم بیمار می تاباند.
محققان برای اندازه گیری واكنش الكتریكی سلول های شبكیه از یك سنسور كوچك استفاده كردند كه روی پوست در زیر چشم بیمار نصب می گردد.
این آزمایش یك بار در نور عادی و بار دیگر بعد از اینكه بیمار به مدت 10 دقیقه در محیطی تاریك قرار گرفت، انجام شد تا واكنش سلول های مختلف مورد بررسی قرار گیرد.
بر اساس نتایج به دست آمده از این آزمایش، فعالیت الكتریكی سلول های شبكیه در افراد مبتلا به اسكیزوفرنی بسیار كمتر از سایر داوطلبان بود.
بر اساس تحقیقات پیشین واكنش شبكیه افراد مبتلا به اسكیزوفرنی كندتر از سایرین بوده و امواج الكتریكی آنها هم كمتر است. در این تحقیقات محققان توانستند یك آزمون دقیق، غیرتهاجمی و در دسترس را برای اندازه گیری فعالیت الكتریكی سلول های شبكیه به كار گیرند.
به اعتقاد متخصصان با وجود اینكه ابزار RETeval امكان شناسایی بیماران مبتلا به اسكیزوفرنی را با سرعت و دقت بالا فراهم نمود، هنوز نمی توان این ابزار را بعنوان یك ابزار تشخیصی مورد استفاده قرار داد و باید آزمایشات بیشتری انجام پذیرد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Journal of Abnormal Psychology انتشار یافته است.
اسكیزوفرنی (Schizophrenia) یا روان گسیختگی یك بیماری اختلال روانی است كه از كارافتادگی فرآیندهای فكری، پاسخگویی عاطفی ضعیف، رفتار اجتماعی غیرعادی و ناتوانی در درك واقعیت از علائم آن است.
علمی**9259**1834
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب