نوشابه، جذب كلسیم را مختل می كند

نوشابه، جذب كلسیم را مختل می كند مطب نما: رییس دانشكده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشكی تهران با تاكید بر ضرورت توجه به تغذیه افراد در دو دهه اول زندگی، بر لزوم ارائه آموزش های لازم درباره دریافت موادغذایی كه در تراكم و استقامت استخوان نقش دارند تاكید نمود.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دكتر محمدجواد حسین زاده تصریح كرد: بیماری پوكی استخوان با كاهش تراكم و توده استخوان همراه می باشد و به دنبال آن، ساختمان استخوان دچار مشكل می گردد و شكستگی های متعددی در استخوان رخ می دهد.
وی خاطرنشان كرد: این بیماری یكی از بیماری های مهم در سطح جهان است و در افراد در سنین بالا، در زنان پس از سنین یائسگی و در افرادی كه تغذیه مناسب و سبك زندگی صحیحی ندارند، شایع است. نخستین گام برای درمان پوكی استخوان این است كه آموزش های لازم درمورد دریافت مواد غذایی كه در تراكم و استقامت استخوان می تواند موثر باشد را به جامعه عرضه دهیم.
رییس دانشكده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشكی تهران تصریح كرد: در دو دهه اول زندگی افراد و در سنین نوجوانی و جوانی، ساختار استخوانی بدن ایجاد می شود و این قدرت استخوانی می تواند در دوران سالمندی و زمانی كه فرد در معرض مبتلا شدن به پوكی استخوان است، مهم و اساسی باشد. یكی از طریق های پیشگیری از پوكی استخوان توجه به تغذیه افراد در دو دهه اول زندگی بخصوص از نظر برخورداری از كلسیم و ویتامین D است. البته ریزمغذی های دیگر مانند ویتامین B، منیزیم و تا حدی ویتامین A و K هم در تراكم استخوان موثر هستند كه با رژیم غذایی متعادل و مصرف میوه و سبزیجات، تامین می گردد.
حسین زاده اضافه كرد: اگر مواد غذایی حاوی كلسیم در رژیم غذایی به اندازه كافی وجود نداشته باشد، می تواند منجر به پوكی استخوان شود و سن بروز این بیماری را جلو بیاندازد، ازاین رو دریافت و جذب كلسیم باید به گونه ای باشد كه وضعیت اسكلتی بدن را به حد ایده آل برساند.
بنابر اعلام وبدا، وی ضمن تاكید بر اهمیت عدم مصرف مواد غذایی كه جذب كلسیم را دچار اختلال می كنند، خاطرنشان كرد: متاسفانه هم اكنون مشاهده می گردد كه مصرف نوشابه در نوجوانان زیاد است. در حالیكه فسفر موجود در نوشابه، جذب كلسیم مواد غذایی را با مشكل روبرو می كند، شیر و لبنیات بهترین منابع حاوی كلسیم محسوب می شوند.
رییس دانشكده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشكی تهران اضافه كرد: نمونه های مختلف شیر برای مصرف افراد مختلف در بازار وجود دارد، اما افرادی كه به واسطه مشكلات گوارشی نمی توانند شیر را به میزان كافی مصرف كنند می توانند از منابع گیاهی استفاده كنند. اما این مواد غذایی به اندازه شیر و لبنیات، حاوی كلسیم نیستند و سفارش می گردد افراد، حداقل 3 واحد شیر و لبنیات را در روز مصرف كنند كه می تواند شامل یك لیوان شیر، یك ظرف ماست و حدود 30 گرم پنیر باشد تا نیازهای كلسیمی افراد، برطرف شود.
حسین زاده تصریح كرد: در گروه های پر خطر و افرادی كه احتمال شكستگی خود به خودی استخوان ها در آنها بالا است و دچار پوكی استخوان هستند، باید میزان دریافت كلسیم به اندازه كافی وجود داشته باشد؛ چراكه در سنین بالا و سالمندی یكی از اشكالات این است كه كلسیم در شرایط اسیدی بیشتر جذب می گردد كه امكان دارد این روند با اختلال روبرو شود.
وی یكی از اشكالات مردم را كمبود ویتامین D عنوان نمود و اضافه كرد: كمبود این ویتامین می تواند پوكی استخوان را تشدید كند و جذب كلسیم در دستگاه گوارش به واسطه فرم فعال ویتامین D انجام می گردد و اگر ویتامین D با كمبود روبرو باشد، جذب كلسیم هم دچار مشكل می گردد. ازاین رو كمبود كلسیم و ویتامین D مهم ترین عوامل پوكی استخوان هستند.
رییس دانشكده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشكی تهران اضافه كرد: ویتامین D می تواند با استفاده از نور آفتاب و تماس مستقیم با نور خورشید تامین گردد و منابع غذایی حاوی این ویتامین، زیاد نیستند و در مواردی كه با كمبودهای ویتامین D روبرو می شویم، افراد باید به پزشك یا متخصصان تغذیه مراجعه نموده و از مكمل درمانی استفاده كنند.
حسین زاده از نوع رژیم غذایی بعنوان یكی دیگر از عوامل پوكی استخوان یاد كرد و اظهار داشت: رژیم غذایی مناسب و متعادل می تواند در استقامت استخوان و به تعویق افتادن پوكی استخوان، موثر باشد. همینطور در رژیم غذایی، مصرف پروتئین ها بخصوص در سنین كودكی و نوجوانی در تراكم و توده استخوانی، مهم می باشد و میوه و سبزیجات حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اكسیدان ها منابع خوبی برای استقامت استخوان به شمار می روند، بنابراین سفارش می گردد كه مصرف میوه و سبزیجات در رژیم غذایی مورد توجه باشد تا منابع مختلفی از ویتامین های مورد نیاز بدن تامین گردد.
وی وضعیت كمبود ویتامین D در مردم را نگران كننده عنوان نمود و اضافه كرد: كمبود این ویتامین، یك اخطار برای جامعه است كه برای جبران آن، پروتكل های مختلف درمانی وجود دارد كه مصرف آن باید در دوران كودكی، نوجوانی و بزرگسالی صورت گیرد. از جانب دیگر هم رژیم غذایی نامناسب، عدم توجه كافی به مصرف لازم شیر و لبنیات و یا مصرف كم این مواد غذایی به خاطر شرایط اقتصادی، می توانند علائم خطر برای كمبود كلسیم در مردم باشد.
رییس دانشكده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشكی تهران در انتها تصریح كرد: باید یكی از سیاست های كلی كشور این باشد كه برای مواد غذایی كه كمبود مصرف آن باعث بیماری های مختلف می شود، سوبسید پرداخت گردد تا مصرف آن دچار اشكال نشود و افراد بتوانند مواد غذایی و ریزمغذی های مورد نیاز بدن خویش را به سهولت دریافت نمایند.



1397/07/29
18:48:28
5.0 / 5
4602
تگهای خبر: آموزش , بیمار , بیماری , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما