لطمه های خانه تكانی به ارگونومی بدن

لطمه های خانه تكانی به ارگونومی بدن مطب نما: كارشناس ارگونومی معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به افزایش بروز لطمه های برگشت ناپذیر در خانه تكانی های روزهای پایانی سال، رعایت نكاتی ساده را در كاهش این لطمه ها و افزایش ایمنی افراد ضروری عنوان نمود.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، مهندس مصطفی خدابخشی اظهار داشت: در ایام پایانی سال، همه مردم به خصوص خانم های خانه دار درگیر مراسم خانه تكانی می شوند و متأسفانه بعضی از افراد به سبب بی توجهی به نكات ساده و جزئی گرفتار لطمه های برگشت ناپذیر می شوند.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، وی با اشاره به رعایت برخی نكات برای جلوگیری از بروز لطمه ها در حین خانه تكانی به افراد سفارش كرد: پیش از انجام هر كار ابتدا فكر كنید چگونه می توانید كار را راحت تر و ایمن تر انجام دهید. در هنگام كار برای پیشگیری از لیز خوردن، به هیچ عنوان از دمپایی استفاده نكنید و تا حد امكان از ابزار و تجهیزات مناسب مثل جاروهای دسته دار، تی و... برای انجام كارها استفاده كنید. حتماً از وسایل و تجهیزات كمكی و استاندارد نظیر مچ بند، زانوبند، دستكش، كمربند، ماسك و... استفاده كنید.
خدابخشی در ادامه اضافه كرد: در هنگام كار كردن از زانو زدن و كار كردن بیشتر از ۲ ساعت در یك روز خودداری كنید. از كار كردن در حالت خمیده، چرخش گردن و پشت و كمر و همین طور زانو برای بیشتر از ۲ ساعت در یك روز كاری خودداری كنید. از بلند كردن دست و بازو بالاتر از حد شانه یا جابجایی در وضعیت مورد اشاره برای بیشتر از ۲ ساعت در یك روز كاری خودداری كنید.
وی تاكید كرد: پیش از بلند كردن بار با برداشتن گوشه آن، وزن بار را برآورد كنید و اگر جسم موردنظر خیلی سنگین است، برای بلند كردن آن از دیگران كمك بخواهید.
این كارشناس ارگونومی معاونت امور بهداشتی دانشگاه در ادامه سفارش های خود به افراد گفت: از بلند كردن بارهای سنگین خودداری كنید و توجه داشته باشید كه برای جابجا كردن اشیا، هل دادن بهتر از كشیدن است. برای حمل بارهای حجیم از چرخ دستی استفاده كنید و هنگام جابجا كردن اشیا، روی سطح محكم و ثابتی مثل چهارپایه بایستید و نه روی نردبان یا صندلی چرخ دار.
وی اشاره كرد: بار را به قطعات كوچك تر تقسیم و بلند كنید و اهتمام كنید تا حد ممكن بار را به بدن خود نزدیك كنید. هنگام جابجایی بارهای خطرناك (مواد شیمیایی، آتش گیر، اسید و...) تمامی جوانب احتیاط را مراعات كنید و برچسب روی بار را حتماً مطالعه كنید. در حین بلند كردن بار، هم زمان حركات چرخشی نداشته باشید. دستگیره ها برای راحتی شما ساخته شده اند و همواره اهتمام كنید سپس این كه بار را محكم از دستگیره آن گرفتید، آنرا بلند كنید.
خدابخشی در ادامه سفارش های خود اظهار داشت: موقع جابه جائی بار، جلوی دید خودرا باز بگذارید و مسیر حركت خودرا باز و خلوت نگهدارید. مواظب سطوح لغزنده، روغنی و لیز باشید. مواظب میخ های بیرون آمده از تخته ها باشید. هنگام حمل بار حتماً از دستكش مناسب و تمیز استفاده كنید. در صورت گرفتگی ساده كمر، ۷۲ ساعت استراحت مطلق كرده و در موارد شدیدتر به پزشك بازگشت كنید.
وی اشاره كرد: پیش از آغاز به كار، بدن باید گرم شود و در صورتیكه كه بدن گرم نشود، در حین كار و پس از كار، درد عضلات و كشیدگی در تاندون ها و ناراحتی های مفصلی حس خواهد شد. حتماً در میان فواصل كاری به خود استراحت بدهید كه گرفتار دردهای عضلانی نشوید.
این كارشناس ارگونومی معاونت امور بهداشتی دانشگاه درانتها صحبت هایش به افراد سفارش كرد: برای انجام كارهای سنگین تا حد امكان از دیگران كمك بگیرید. توجه داشته باشید چنانچه از كارگرهای خانگی برای انجام كارهای منزل استفاده می كنید، این افراد توسط یك شركت خدماتی معتبر بیمه داشته باشند تا در صورت بروز حادثه مورد حمایت بیمه قرار بگیرند.
انتهاب پیام


1397/12/20
15:07:55
5.0 / 5
4387
تگهای خبر: بهداشت , بیمه , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما