چند درصد هزینه های بهداشتی و درمانی را مردم می پردازند؟

چند درصد هزینه های بهداشتی و درمانی را مردم می پردازند؟ مطب نما: معاون كل وزیر بهداشت با اشاره به اینكه با وجود خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شده هنوز در بعضی مناطق كشور با محرومیت هایی روبرو می باشیم، اظهار داشت: شاخص هزینه های كمرشكن درمانی با اینكه كاهش پیدا كرده، اما هنوز بالاست و لازم است پرداخت از جیب مردم كم شود.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دكتر ایرج حریرچی در مراسم دوازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی كشور كه در دانشكده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به پیگیری مسائل و مشكلات دانشجویان در حوزه بهداشت، اظهار نمود: طی دوره های مختلف در ارتباط با اولویت های نظام سلامت بحث های زیادی شده است ولی امروزه تمامی مجامع دانشگاهی و بین المللی در ارتباط با لزوم "پوشش همگانی سلامت" اتفاق نظر دارند.
وی با اشاره به برنامه وزارت بهداشت برای تحقق پوشش همگانی سلامت، اشاره كرد: هم در سیاستهای كلی مقام معظم رهبری و هم در قانون برنامه پنجم و ششم بر بحث پوشش همگانی سلامت تاكید گردیده است. در این سیاست ها آمده كه كلیه خدمات لازم و باكیفیت حوزه سلامت در پنج بخش ارتقای سلامت، پیشگیری، درمان، توانبخشی و طب تسكینی نمایش شود.
وی افزود: اگر تمام آحاد یك كشور بتوانند خدمات باكیفیت و مورد نیاز سلامت را بدون محدودیت جنسیتی، نژادی، قومی و مكانی و بدون سختی مالی و اقتصادی دریافت نمایند، هدف اصلی پوشش همگانی سلامت محقق می شود.
وی با اشاره به ارزیابی كشورها بر طبق این شاخص ها، اشاره كرد: در ارتباط با ایران، پرداختی از جیب را از ۵۸ درصد به ۳۵ درصد رسیده كه هنوز بالاست.
حریرچی با اشاره به شاخص هزینه های كمرشكن، اظهار نمود: این شاخص باز از ۲.۵۱ به ۲.۱۱ كاهش یافته است كه این هم هنوز زیاد است. این نشان دهنده آن است كه تحقق این شاخص در ارتباط با فقرا موفق تر از ثروتمندان عمل شده، به عبارت دیگر در مورد هزینه های كمرشكن معمولاً اقشار ثروتمند بیشتر گرفتار این هزینه می شوند، چونكه فقرا اصلاً از بعضی از این خدمات مانند اعمال جراحی زیبایی و ارتودنسی استفاده نمی كنند.
وی با اشاره به اینكه شاخص كشور ما از نظر پوشش خدمات سلامت حدود ۶۵ است كه تقریباً كمی از سطح متوسط بالاتر است، افزود: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۸، متوسط تخت بیمارستانی ما حدود ۱۵ به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت است ولی متوسط جهانی ۲۱ است.
حریرچی با اشاره به تفكیك جهان به ۴ منطقه در شاخص هزینه های كمر شكن درمانی، اظهار نمود: كشور ما در كنار حدود ۷۶ كشور دیگر در این منطقه قرار دارد كه در این منطقه بیشتر از متوسط جهانی خدمات بهداشتی دریافت می كنند و كمتر از متوسط جهانی گرفتار هزینه های كمرشكن درمانی می شوند، بدین سبب در این رابطه آمار ما مطلوب است.
وی با اشاره به شاخص "هزینه های كمرشكن درمانی" در ایران اشاره كرد: شاخص هزینه های كمرشكن سلامت در ایران حدود ۱۵.۸ با معیار ۱۰ درصد است به عبارت دیگر ۱۵.۸ درصد جامعه ما سالانه بیشتر از ۱۰ درصد هزینه های خودرا به بهداشت و درمان اختصاص می دهند.
حریرچی در خاتمه افزود: اگر سیاست های خودرا تغییر ندهیم تا سال ۲۰۳۰ از نظر دسترسی به خدمات درمانی ارتقا خواهیم داشت؛ ولی از لحاظ هزینه های كمرشكن سلامت تكان نمی خوریم. بدین سبب برای رسیدن به شرایط مطلوب باید شاخص هزینه های كمرشكن سلامت خودرا به ۸.۷۵ برسانیم. در غیر این صورت وارد مناطق با هزینه های كمرشكن بالا می شویم.




منبع:

1398/02/11
20:32:22
5.0 / 5
4526
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما