دكتر فرهاد سمیعی روز چهارشنبه در حاشیه دومین كنگره بین المللی عفونت در پیوند و سرطان به خبرنگار علمی ایرنا اضافه كرد: بروز سرطان در ایران كمتر از متوسط جهان است؛ آنچه توجه دست اندركاران و متخصصان را در سال های اخیر جلب كرده، افزایش این بیماری است.
دبیر انجمن سرطان ایران با اشاره به اینكه تعداد مبتلایان به سرطان با افزایش سن بیشتر می شود، بیان كرد: میزان بروز این بیماری در كشور ما در حال افزایش است. این مورد نگرانی هایی را بوجود آورده و باید تمام اصول علمی را برای پیشگیری، تشخیص زودرس و درمان بكار گیریم.
وی بهترین سفارش برای مبتلا نشدن به سرطان را رعایت سبك سالم زندگی دانست و اظهار داشت: از موضوعات مختلف تغذیه ای غلط و عادات نامناسب مانند سیگار و قلیان كشیدن و حتی مواد مخدر باید به شدت خودداری كرد.
سمیعی عدم تحرك را یك معضل بزرگ در زندگی ماشینی دانست و اظهار داشت: مصرف كمتر غذاهای چرب، انجام ورزش و وزن مناسب در كنار سبك زندگی سالم و تحرك بدنی مناسب سبب می گردد تا ما در بسیار مواقع از مبتلا شدن به سرطان ها به دور باشیم.
وی با اشاره به اینكه 38 تا 40 درصد سرطان ها ناشی از مسائل محیطی و سبك ناسالم زندگی است، اظهار داشت: سرطان ها با عادات غذایی و عوامل محیطی در ارتباط هستند.
دبیر انجمن سرطان ایران با اشاره به اینكه بعضی از سرطان ها توزیع جغرافیایی در كشور دارند، اظهار داشت: سرطان مری در خطه شمال و لرستان بیشتر مشاهده می گردد در حالی كه سرطان معده را در مناطق جنوبی بیشتر بروز پیدا می كند.
وی به سرطان های شایع در مردان و زنلان اشاره كرد و اظهار داشت: در زنان سرطان سینه و در مردان سرطان معده شایع ترین تومورهای بدن هستند. برخلاف دنیا كه سرطان ریه در مردان رتبه اول را دارد در كشور ما این سرطان رتبه چهارم یا پنجم قرار دارد.
دبیر انجمن سرطان ایران ادامه داد كه بعد از سرطان خون، دومین سرطان شایع در كودكان تومور مغز است.
دومین كنگره بین المللی عفونت در پیوند و سرطان از امروز ( 8 آذر ماه) در هتل اسپیناس شروع به كار كرد و تا 10آذر ماه بكار خود ادامه می دهد.