عوارض طولانی مدت مبتلاشدن به كووید-19

عوارض طولانی مدت مبتلاشدن به كووید-19 به گزارش مطب نما پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران می گویند: برمبنای شواهد موجود مبتلاشدن به كووید-19 در بعضی از موارد می تواند نتایج طولانی و دائمی زیادی داشته باشد. این پیامدها شامل لطمه به ریه ها، لطمه به قلب و اختلالات روانی است.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود نتایج مبتلاشدن به کووید-۱۹ را بررسی نموده اند.
آنها می گویند: باتوجه به شواهد موجود، کووید-19 می تواند موجب لطمه جدی به برخی اندام ها شود. سندرم زجر حاد تنفسی زمانی رخ می دهد که مایع به دلیلهای مختلف از مویرگ ها وارد کیسه های هوایی شده و امکان دریافت اکسیژن ریه را کم کند. بیمارانی که گرفتار سندرم زجر حاد تنفسی می شوند به احتمال زیاد گرفتار عوارض دائمی یا طولانی مدت می شوند.
لطمه های شدیدی که این ویروس می تواند به ریه برساند سبب اختلال در عملکرد ریه مانند کاهش ظرفیت و مشکل در جذب اکسیژن می شود و در نتیجه بقیه ی اندام ها نیز تحت تاثیر این ویروس قرار می گیرند.
از همین رو بعد از بهبودی از این بیماری ممکنست اندام هایی مانند قلب، کلیه ها، مغز و حتی رگ ها گرفتار مشکلاتی بشوند. همچون تاثیراتی که این بیماری می تواند بر قلب در حین بیماری و بعد از مبتلاشدن داشته باشد می توان به سکته(پنج درصد موارد)، آمبولی(۳۰-۲۳ درصد موارد) و لخته شدن خون اشاره نمود.
همین طور در اثر فشاری که در طول این بیماری به قلب وارد می شود ممکنست لطمه های جدی به عضله قلب وارد شود(۱۲ درصد موارد). علاوه بر موارد ذکر شده لطمه های دیگری نیز بیان شده اند که لازم است تحقیقات بیشتری بر روی آنها صورت گیرد و زمان بیشتری از بهبودی بیماران بگذرد.
بطور کلی برمبنای برخی مطالعات فاکتورهای بیولوژیک، برخی افراد بهبودیافته از این بیماری حداقل به مدت طولانی به حالت عادی برنمی گردند. همین طور سلامت روان افرادی که در اثر مبتلاشدن به کووید-۱۹ در بخش مراقبت های ویژه بستری شده اند در معرض خطراتی نظیر افسردگی، اضطراب، استرس و سندرم استرس بعد از حادثه قرار می گیرد.




منبع:

1399/04/19
15:58:00
5.0 / 5
2442
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما