در جلسه معرفی فعالیتهای دانشگاه شریف به معاون وزیر علوم اعلام شد

توسعه بازار صنعتی و مجتمع خدمات فناوری و ساماندهی پژوهشكده ها در دستور كار دانشگاه شریف

توسعه بازار صنعتی و مجتمع خدمات فناوری و ساماندهی پژوهشكده ها در دستور كار دانشگاه شریف مطب نما: در جلسه معرفی فعالیتهای پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم اعلام گردید که توسعه بازار صنعتی، مجتمع خدمات فناوری و ساماندهی پژوهشکده ها در دستور کار دانشگاه شریف قرار گرفته است؛ بدین سان که پژوهشکده های غیرفعال حذف و پژوهشکده های فعال هدایت و حمایت شوند و در بخش توسعه محصول، برنامه توسعه و انتقال فناوری و حفظ دارایی های فکری در دستور کار این دانشگاه قرار گرفته است.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دکتر غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امروز در دیدار با دکتر محمود فتوحی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف و دکتر محمدرضا موحدی، معاون پژوهش و فناوری و بعضی از مدیران دانشگاه در محل اتاق شورای دفتر ریاست دانشگاه شریف برگزار شد، فعالیت دانشگاه شریف را در سه حوزه بررسی کرد و اظهار داشت: آموزش، پژوهش و اثربخشی اجتماعی سه بخش تشکیل دهنده فعالیت دانشگاه است.
وی ادامه داد: دانشگاه ها باید علاوه بر فعالیت و ارتباط با صنعت در نحوه آموزش و پرورش هم مؤثر بوده و این یک اثربخشی بزرگ ملی برای دانشگاه ها است. حضور دانش آموختگان دانشگاه در حوزه ها و نهادهای مختلف جامعه اثربخشی اجتماعی است و نشان داده است دانشگاه در تربیت و تعلیم افراد مؤثر بوده است.

دکتر فتوحی، رئیس دانشگاه شریف هم در این دیدار ضمن خیر مقدم، تشکیل این جلسه را در جهت معرفی فعالیتهای پژوهشی و فناوری دانشگاه عنوان نمود و اظهار داشت: حدودا نیمی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف را دانشجویان تحصیلات تکمیلی می سازند که در ۱۳ دانشکده در حال تحصیل هستند این امر نشانگر پتانسیل بالای دانشگاه به خصوص در امور پژوهشی است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه اضافه کرد: برنامه راهبردی در دانشگاه تنظیم شده که به تصویب هیئت امنای دانشگاه هم رسیده است. برنامه راهبردی دانشگاه که شامل سرآمدی در آموزش، سرآمدی در پژوهش و فناوری و سرآمدی در اثربخشی اجتماعی است و دانشگاه آنرا بعنوان سه مبحث اصلی دنبال می کند. در کنار این مباحث و بین المللی سازی دانشگاه، با عنایت به مشکلاتی که دانشگاه در مورد بودجه با آن روبرو است، در تلاش هستیم که همسو با فعالیتهای مختلفی که انجام می شود دانشگاه را به سمت دستیابی به استقلال نسبی مالی هم سوق دهیم.

وی ادامه داد: با عنایت به برنامه های گسترده ای که در حوزه پژوهشی در دانشگاه انجام گرفته است، شاید بتوان مهم ترین آن فعالیت ها را راه اندازی چرخه دانش و ارزش دانست که از آموزش شروع شده و تا آخر که تجاری سازی و تبدیل به محصول است را شامل می شود.
دکتر فتوحی در ادامه از طریق اندازی کمیته ای تحت عنوان کمیته تحول در آموزش و پژوهش (اتاق فکر) در جهت گسترش برنامه راهبردی دانشگاه اطلاع داد.
وی اظهار داشت: گسترش زمینه های میان رشته ای نیازمند رشد بیشتری در دانشگاه است. این امر نیازمند ارتباط تنگاتنگ میان آموزش و پژوهش بیشتر از پیش است. در همین خصوص ماموریتی به معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه تحت عنوان ایجاد یک پژوهشکده nbic به صورتی که بتوان زمینه های مختلف میان رشته ای را در این بخش مدیریت کرد، واگذار شده است.
دکتر محمدرضا موحدی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف هم گزارشی از برنامه های پیاده شده و در حال اجرای معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه را عرضه داد.

توضیح در مورد مدل فعالیت دانشگاه تحت عنوان زنجیره دانش تا ارزش نخستین مبحث عرضه شده توسط معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شریف بود. بعد از آن عملکرد پژوهشی انتشارات دانشگاه را به لحاظ کمی با عنایت به محدودیت های مالی در وضعیتی پایدار خواند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شریف در ادامه اضافه کرد: در حوزه پژوهش مسائلی همچون رشد دوره های پسادکتری، ارتقای کیفیت پژوهش، برنامه گرنت های پژوهشی، پشتیبانی از استادان جوان و گسترش تعاملات بین المللی برای ما حائز اهمیت بوده و برنامه هایی برای آن در نظر گرفته و در حال انجام می باشد. در حوزه پژوهش کاربردی و فناوری توسعه بازار صنعتی، مجتمع خدمات فناوری و ساماندهی پژوهشکده ها در دستور کار قرار گرفته است. بدین سان که پژوهشکده های غیرفعال حذف و پژوهشکده های فعال هدایت و حمایت شوند. در بخش توسعه محصول، برنامه توسعه و انتقال فناوری و حفظ دارایی های فکری را در دستور کار قرار داده ایم. از دیگر عناوین عرضه شده توسعه مرکز خدمات آزمایشگاهی و مرکز پردازش HPC بود.

دکتر موحدی در مورد عملکرد ارتباط با صنعت دانشگاه به کسب رتبه اول کشوری در شاخص "درآمد از صنعت" در رتبه بندی موسسه تایمز اشاره نمود. بعد از آن بعضی از طرح های کلان و ملی دانشگاه را برشمرد که طرح ملی احیای دریاچه ارومیه یکی از آنها بود.

وی سپس تصویب آئین نامه مالکیت فکری دانشگاه را در دسته عملکرد دانشگاه در حوزه فناوری توضیح داد و تاسیس موسسه ای جهت تسهیل تجاری سازی فناوری و مدیریت دارایی های فکری بوجود آمده در دانشگاه را از برنامه های در دست اقدام دانشگاه خواند و در ادامه اضافه کرد: این آئین نامه به تصویب هیئت رئیسه دانشگاه هم رسیده است.

موحدی تاسیس مرکز نوآوری را از دیگر اقدامات دانشگاه در حوزه توسعه فناوری دانست و مرکز نوآوری را چتری هوشمند جهت پشتیبانی از عناصر نوآورانه زنجیره دانش تا ارزش دانشگاه خواند.

وی افزود: در حوزه کارآفرینی هم دانشگاه صنعتی شریف سرآمد بوده و نخستین مرکز کارآفرینی کشور در سال ۱۳۷۹ در این دانشگاه تاسیس شده است. همینطور نمایشگاه کار و مدرسه اشتغال شریف که هم اکنون با همکاری دانشگاه صنعتی شریف در حال اجرا در دیگر دانشگاه های کشور است ابتدا در دانشگاه صنعتی شریف شکل گرفته است. در بخش آموزش و پایدارسازی، تاسیس پارک علم و فناوری و صندوق VC شریف و همینطور ناحیه نوآوری شریف از دیگر اقدامات معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شریف است.

موحدی در ادامه با عنایت به لزوم وجود ناحیه نوآوری شریف اظهار داشت: فعالیتهای پژوهشی که در دانشکده ها و پژوهشکده ها انجام می گیرد برای توسعه به زیست بومی نیاز دارند که در آن این فناوری ها هم افزایی داشته باشند.
بر مبنای اعلام دانشگاه شریف، در انتها این جلسه معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم به همراه مدیران دانشگاه از برخی آزمایشگاه ها، مجتمع خدمات فناوری و پارک علم و فناوری شریف بازدید کردند.




منبع:

1399/11/19
20:42:56
0.0 / 5
1188
تگهای خبر: آموزش , خدمات , فناوری , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما