فن های بدون پروانه، آینده توربین های بادی هستند
به گزارش مطب نما، این جایگزین های جدید توربین های بادی که فن هایی بدون پروانه هستند می توانند بزودی مشهور شوند و به صورت گسترده مورد استفاده قرار بگیرند.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، منظره آشنای توربین های بادی سر به فلک کشیده با پروانه های چرخان بزودی می تواند به تاریخ بپیوندد.
یک استارت آپ به نام «کاتریک تکنولوژیز»(Katrick Technologies) مستقر در گلاسکوی اسکاتلند با یک طراحی انقلابی، حوزه انرژی های تجدیدپذیر را تکان داده است. طراحی این شرکت شامل توربین های بادی لانه زنبوری بدون پروانه است.
نوآوری این شرکت برخلاف توربین های سنتی دارای یک شبکه شش ضلعی فشرده شبیه به لانه زنبور است که بر بام ساختمان های شهری قرار می گیرد یا در ساختارهای موجود قابل ادغام است.
در قلب فناوری شرکت کاتریک، هوابُرد یا ماهی واره هایی(ایروفویل) قرار دارد که وقتی در معرض انرژی جنبشی باد قرار می گیرند، به صورت مستقل نوسان می کنند. این نوسانات مکانیکی به انرژی تبدیل می شوند و این رویکرد را در حالی که باد کمی می وزد، کارآمدتر می کنند. این فناوری همینطور برای محیط های شهری که فضا محدود است، مناسب می باشد.
ایروفویل نام شکل ویژه ای است که مقطع بال هواپیما یا بعضی از تیغه های صنعتی مثل ملخ ها و پروانه ها دارند. جسمی که این شکل را داشته باشد با حرکت در شاره ای مانند هوا یا آب، بر پایه اصل برنولی نیروی بالابرنده بوجود می آورد. عامل اصلی پرواز هواپیما همین شکل ماهی واره مقطع بال آن است که با حرکت در هوا و ایجاد نیروی بالابرنده که بیشتر از نیروی وزن هواپیما و در جهت مخالف نیروی وزن است، باعث پرواز هواپیما می شود.
توربین های سنتی به علت احتیاج به تأمین زمین و هزینه های نگهداری قابل توجهی که دارند، اغلب با چالش های لجستیکی و مالی مواجهند. در مقابل، توربین های لانه زنبوری شرکت کاتریک بخصوص در محیط های شهری جایگزین پایدارتر و مقرون به صرفه تری هستند.
پیشرفتی که تحول ایجاد می کند
نوآوری شرکت کاتریک در دستگاه آن معروف به «ویند پنل»(Wind Panel) نهفته است که نخستین فناوری تولید برق بادی در بازار است که بر محدودیت های توربین های معمولی غلبه می کند.
فناوری ویند پنل که توسط دانشگاه استرثکلاید(Strathclyde) تأیید شده است، تحت آزمایش های موفقیت آمیز قرار گرفته است. نمونه اولیه این فناوری در ۵۱ آزمایش که بیشتر از ۸۰ ساعت به طول انجامید، با تولید ۴۱.۱ وات توان با سرعت ۱۰.۲ متر بر ثانیه فراتر از انتظارات عمل کرد که حتی فراتر از حداکثر سطح پیشبینی شده بود.
بازدهی کلی آن هم بالاتر از حد انتظار بود و به ۶.۸۵ درصد رسید که بهبود قابل توجهی در نتایج پیشبینی شده بود.
آینده انرژی سبز
حالا استارت آپ کاتریک با این موفقیت، خویش را برای مراحل آتی و تجاری سازی محصول خود آماده می کند.
طرح های گام دوم این شرکت شامل اعتبارسنجی فناوری و نمایش کارایی آن در یک تونل باد در شبیه سازی شرایط مختلف محیطی است. بعد از اعتبارسنجی در گام سوم شاهد تکمیل هر گونه ارتقاء و بهینه سازی مورد نیاز خواهد بود و این فناوری یک قدم به بازار نزدیک تر می شود.
استیو نسبیت، مدیر فناوری کاتریک می گوید: تقاضا برای برق پاک به صورت قابل توجهی افزایش خواهد یافت، چونکه ما از استفاده از انرژی ساخته شده توسط سوزاندن سوخت های فسیلی دور می شویم. اما از آنجاییکه شبکه های توزیع امکان دارد نتوانند به صورت کامل این تقاضا را برآورده کنند، ما باید بتوانیم انرژی تجدیدپذیر را به صورت محلی یا در ساختمان ها تولید نماییم.
وی ادامه داد: تکنولوژی جدید کاتریک نمونه ای عالی از اینست که چطور می توان به این امر دست یافت و ما خوشحالیم که روی آن کار می نماییم تا این نوآوری را به حقیقت تبدیل نماییم. ما مشتاقانه منتظر تجاری سازی این اختراع و تسریع انتقال آن به جامعه برای حصول انرژی پایدار هستیم.
کامرون جانستون، مدیر واحد تحقیقات سیستم های انرژی در دانشگاه استرثکلاید از استارت آپ کاتریک برای دستیابی به یک گام مهم رو به جلو در توسعه «ویند پنل» تمجید کرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب