تحویل دارو به بدن با برچسب بی سیم
مطب نما: پژوهشگران دانشگاه نورث کارولینا موفق به ابداع یک برچسب بی سیم برای تحویل داروها به بدن شده اند.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، پژوهشگران دانشگاه نورث کارولینا یک سیستم دارورسانی بی سیم به نام پچ فضایی-زمانی بر حسب تقاضا(SOP) را معرفی کرده اند.
به نقل از آی ای، این تکنولوژی جدید که شبیه به یک چسب زخم است، قابلیت دریافت دستورات بی سیم از تلفن های هوشمند یا کامپیوتر را دارد و امکان برنامه ریزی دقیق و شروع انتشار دارو بوسیله ریزسوزن ها را فراهم می آورد.
این برچسب، یک تحول بالقوه در چشم انداز درمان بیماری های مزمن خصوصاً اختلالات تخریب عصبی را نشان داده است.
برچسب SOP یک تلاش مشترک به رهبری خوان سونگ، دکترای فارماکولوژی در دانشکده پزشکی نورث کارولینا و دکتر ووبین بای استادیار علوم فیزیک کاربردی در این دانشگاه است.
این برچسب که با در نظر گرفتن راحتی کاربر طراحی شده بود، در یک مدل موش با استفاده از ملاتونین در ریزسوزن ها برای بهبود خواب مورد آزمایش قرار گرفت.
این پژوهش ابتکاری نه فقط همکاری چند رشته ای بین فارماکولوژی و علوم فیزیکی را برجسته می کند، بلکه بر مشارکت دانشجویان پرشور مقطع کارشناسی از بخش های مختلف تاکید می کند.
برچسب SOP با یک پروژه آزمایشی ۲۵ هزار دلاری که برای ارزیابی اثربخشی آن در مدل موش های مبتلا به بیماری آلزایمر تنظیم شده است، توسط دانشکده پزشکی دانشگاه نورث کارولینا حمایت می شود.
دکتر ووبین بای یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه، برچسب SOP را به عنوان بهبود دهنده جنبه های مختلف بیماری آلزایمر، از کاهش پلاک های بتا آمیلوئید گرفته تا کاهش التهاب عصبی و تقویت عملکرد شناختی در نظر می گیرد.
حق اختراع برچسب SOP به ثبت رسیده است و راهی برای درمان موضعی ارائه می کند که مناطق کمتر از یک میلی متر مربعی را تحت تأثیر قرار می دهد و چاره ای امیدوارکننده برای تحویل هدفمند دارو ارائه می دهد.
عرضه دارو با یک سیگنال الکتریکی
چیزی که SOP را متمایز می کند، توانایی آن در شروع آزادسازی دارو در عرض ۳۰ ثانیه بعد از دریافت سیگنال الکتریکی است که آنرا به یک ابزار مفید در مواقع اضطراری یا مواردی که به اقدام درمانی فوری نیاز است، تبدیل می کند.
ریزسوزن ها که برای حفاظت از داروها و بافت های اطراف آن با طلا پوشانده شده اند، با اعمال یک محرک الکتریکی با ولتاژ پایین، پوشش طلا را متلاشی می کنند و ریزسوزن های حاوی دارو را در معرض پوست قرار می دهند.
خوان سونگ توضیح می دهد: زیبایی این دستگاه این است که می تواند ده ها و صدها داروی غلیظ را در خود جای دهد و می تواند انتشار متوالی آنها را بطور خودکار برنامه ریزی کند. میزان دقت SOP، تحویل دقیق و سفارشی دارو را تضمین می نماید که نیازهای شرایط مختلف یا مناطق خاص بدن را برآورده می کند.
برچسب SOP با قابلیت های همه کاره خود، پتانسیل ایجاد انقلاب در درمان بیماری های مزمن را دارد.
این پژوهش با کمک مالی بنیاد ملی علوم و مؤسسه ملی بهداشت، مسیری به روی سیستم های پیشرفته دارورسانی باز می کند و بر اهمیت ترکیب علم مواد و مهندسی برق برای انتشار کنترل شده دارو تاکید می کند.
همچنین که SOP همچنان تحت آزمایش و اصلاح قرار می گیرد، نتایج آن برای پزشکی شخصی بطور فزاینده ای آشکار می شود. بیماران بطور بالقوه می توانند چندین برچسب را بطور همزمان استفاده نمایند و نیاز به بازدیدهای مکرر پزشکی و رفت و آمد به بیمارستان به حداقل می رسد.
این مطالعه جدید در مجله Nature Communications انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب