لباس مخصوص شهر های گرم ابداع شد

لباس مخصوص شهر های گرم ابداع شد به گزارش مطب نما، پارچه جدیدی که بوسیله ی یک گروه پژوهشی بین المللی ابداع شده است، می تواند امیدبخش دوخت لباس های مخصوص ساکنان شهر های گرم باشد.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، یک گروه بین المللی از محققان نوعی پارچه طبیعی ابداع نموده اند که ساکنان شهر های سراسر دنیا می توانند آنها را برای مقابله با افزایش دما ناشی از ساختمان ها، آسفالت و بتن بپوشند.
به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه جنوب استرالیا، با برجسته تر شدن امواج گرما، پارچه های خنک کننده که می توانند در لباس ها، کلاه ها، کفش ها و حتی سطوح ساختمان گنجانده شوند، یک نمای اجمالی را از آینده ای فراهم می کنند که در آن امکان دارد دیگر به دستگاههای تهویه گازهای گلخانه ای در شهرها نیاز نباشد.
مهندسان «دانشگاه ژنگژو»(Zhengzhou University) و «دانشگاه جنوب استرالیا»(UniSA) می گویند این پارچه بگونه ای طراحی شده است که نور خورشید را منعکس کند و گرما را از بین ببرد و در عین حال، جلوی اشعه خورشید را بگیرد و دما را کم کند.
این پارچه به میلیونها شهرنشین که دماهای گرم و ناراحت کننده ناشی از تغییرات آب وهوایی جهان را تجربه می کنند و فضاهای سبز کمتری را می بینند، امید می دهد. «یانگژه هو»(Yangzhe Hou) پژوهشگر دانشگاه جنوب استرالیا اظهار داشت: این پارچه از اصل خنک کننده تشعشعی استفاده می نماید. این یک فرایند طبیعی است که در آن، مواد گرما را به اتمسفر و در نهایت به فضا منتشر می کنند. برخلاف پارچه های معمولی که گرما را حفظ می کنند، این پارچه ها از سه لایه ساخته شده اند که برای خنک سازی طراحی شده اند.
لایه بالایی که از الیاف پلی متیل پنتن ساخته شده است، اجازه می دهد تا گرما به صورت موثر منتشر شود. لایه میانی که از نانوسیم های نقره تشکیل شده است، بازتاب پارچه را زیاد می کند و از رسیدن گرمای اضافی به بدن جلوگیری می کند. لایه زیرین که از پشم ساخته شده است، گرما را از پوست دور می کند و اطمینان می دهد که کاربران حتی در گرم ترین محیط های شهری خنک می مانند.
محققان امیدوارند که این فناوری را بتوان برای کاربردهای گسترده تر، همچون مصالح ساختمانی، مبلمان در فضای باز و برنامه ریزی شهری مورد استفاده قرار داد.
این پژوهش در مجله «Science Bulletin» به چاپ رسید.


1403/07/21
13:17:22
5.0 / 5
226
تگهای خبر: دستگاه , سایت , فناوری , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما