تولد اولین نوزاد با لقاح مصنوعی تماما رباتیک

تولد اولین نوزاد با لقاح مصنوعی تماما رباتیک مطب نما: یک نوزاد بعد از بوسیله لقاح مصنوعی یا آی وی اف IVF تماما رباتیک متولد شده است.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، یک گونه خودکار از لقاح آزمایشگاهی منجر به تولد موفقیت آمیز یک نوزاد شده است و این امید را به وجود می آورد که این تکنیک می تواند خطر خطای انسانی را در طول چنین روش هایی کم کند.
به نقل از نیوساینتیست، یکی از روش های لقاح مصنوعی، تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) است که در آن اسپرم در ظرف آزمایشگاهی به تخمک ها تزریق می شود. این تکنیک بطور معمول در موارد ناباروری مردانه استفاده می شود، برای اینکه اسپرم برای رسیدن به تخمک نیاز نیست کاری بکند. سپس هر جنین به دست آمده به رحم وارد می شود. آی وی اف همین طور می تواند با مخلوط کردن اسپرم و تخمک در یک ظرف آزمایشگاهی صورت گیرد، به این امید که لقاح صورت گیرد که عموما موفقیت آمیزتر است، اما نیاز به مداخله پزشکی کمتری نیز دارد.
تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم همین طور دارای اشکالاتی است، برای اینکه به سطوح بالایی از دقت و بررسی متخصصان پزشکی متکی است. ژاک کوهن (Jacques Cohen) در شرکت زیست فناوری Conceivable Life Sciences در شهر نیویورک، می گوید: متخصصان گاهی خسته اند و حواسشان پرت می شود، درست مثل همه اشخاص دیگر در بیشتر مشاغل و بدین سبب اشتباهاتی رخ می دهد که می تواند احتمال لقاح و تولد را کم کند.
برای حل این مشکل، کوهن و همکارانش دستگاهی ساخته اند که می تواند 23 مرحله کلیدی مورد نیاز برای تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم را انجام دهد. هر یک با فشار دادن یک دکمه آغاز می شود و آنها جریانی زنده از روند لقاح را تماشا می کنند. این کار حتی می تواند از نقاط مختلف جهان صورت گیرد.
در یک مرحله، دستگاه از یک مدل هوش مصنوعی برای انتخاب سالم ترین سلول های اسپرم برای لقاح، برمبنای ظاهرشان استفاده می نماید. در دیگری، دستگاه اسپرم ها را با از بین بردن دُم آنها با لیزر، بی حرکت می کند تا برداشتن آنها آسان تر باشد. بعد از آن اسپرم را به تخمک های جمع آوری شده تزریق می کند. رویکرد مشابهی قبل از این آزمایش شده بود که منجر به دو تولد موفق شد، اما تعدادی از مراحل آن ازطریق یک دستگاه انجام نشده بود.
پژوهشگران برای آزمایش دستگاه خود، زوجی را انتخاب کردند که برای آبستن شدن مشکل داشتند.
پژوهشگران بطور تصادفی از هر هشت تخمک اهداکننده، پنج تخمک را برای بارور کردن بوسیله سیستم خودکار که چهار جنین تولید می کرد، اختصاص دادند. سه تخمک باقی مانده با بهره گیری از روش استاندارد دستی تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم بارور شدند که همه آنها جنین تشکیل دادند.
سپس از یک مدل هوش مصنوعی دیگر برای انتخاب دو مورد از بهترین جنین ها برمبنای ظاهر کروموزوم هایشان استفاده کردند. کوهن می گوید که هر دوی آنها با بهره گیری از سیستم خودکار تولید شده اند، اما این لزوما به این معنا نیست که این رویکرد به جنین های سالم تر از تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم دستی منجر می شود. او می گوید به سبب تعداد کمی تخمک نمی توانیم این مساله را اندازه گیری نماییم.
وقتی پژوهشگران یکی از جنین ها را در رحم زن قرار دادند، رشد نکرد، اما جنین دوم منجر به تولد موفقیت آمیز شد.
جویس هارپر (Joyce Harper) از دانشگاه کالج لندن می گوید: این یک اثبات مفهوم هیجان انگیز است. اما مطالعات بزرگ تری که بطور تصادفی زوج ها را به روش خودکار یا دستی بارور می کند، مورد نیاز است تا مشخص شود آیا این رویکرد منجر به نرخ های بالاتر تولد می شود یا خیر.
هارپر می گوید: بعید انگار آی وی اف خودکار به شکل گسترده مورد استفاده قرار گیرد، برای اینکه هزینه اضافی آن دستکم در آغاز توسعه زیاد است. اما کوهن امیدوار است که با گذشت زمان این وضعیت بهبود یابد. او می گوید: همانطور که ما سیستم را بهینه سازی، استانداردسازی و اصلاح می نماییم، انتظار داریم هزینه ها برای بیمار و کلینیک کم شود.




منبع:

1404/01/23
10:43:05
5.0 / 5
13
تگهای خبر: بیمار , پزشك , پزشكی , تولید
این مطلب مطب نما را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مطب نما
نظرات بینندگان مطب نما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما

نزدیک ترین مطب به شما تنها یک کلیک فاصله دارد! با مطب نما، پزشک مناسب خویش را سریع تر پیدا کنید