شمارش سلول های درحال تقسیم با بیوحسگر جدید

شمارش سلول های درحال تقسیم با بیوحسگر جدید مطب نما: تهران- محققان ژاپنی با ابداع یك ماده جدید موفق به ساخت بیوحسگری شده اند كه می تواند سلول های در حال تقسیم را بشمارد و بیومولكول ها را شناسایی كند.


به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی یورك الرت، این ماده جدید كه توسط محققان موسسه علوم و فناوری اوكیناوا در ژاپن ابداع شده است در واقع یك ماده 'نانوپلاسمونیك'است.
مدت هاست كه مواد نانوپلاسمونیك توجه بیولوژیست ها، شیمی دان ها، فیزیك دانان و محققان علوم را جذب كرده است و این ماده مصارف زیادی در حوزه های مختلفی مانند ذخیره سازی داده ها، تولید نور و سلول های خورشیدی دارد.
ماده ابداعی این محققان درست شبیه یك تكه شیشه معمولی مستطیلی شكل به رنگ صورتی است با این تفاوت كه سطح آن از ساختارهای نانو پلاسمونیك قارچ مانند معروف به 'نانو قارچ ها' با ساقه های دی اكسید سیلیكون و كلاهك های طلا پوشیده می گردد.
مجموعه این مواد با هم، یك بیوحسگر را تشكیل می دهند كه قادر به تشخیص تعاملات در سطح مولكولی است.
این بیوحسگربا استفاده از كلاهك های نانو قارچ بعنوان نانوآنتن نوری كار می كند. زمانی كه نور سفید از اسلاید نانو پلاسمونیك عبور می كند، این نانو قارچ ها با پراكنده سازی و جذب بخشی از این نور، خصیصه های آن را تغییر می دهند.
محققان با اندازه گیری نحوه تغییر نور زمانی كه از رویه دیگر این اسلاید شیشه ای نمایان می شود، می توانند رویه هایی را كه در سطح این سنسور روی می دهد مانند تقسیم سلولی تشخیص داده و كنترل كنند.
این ماده نانوپلاسمونیك حساسیت بالایی دارد و می تواند یك افزایش جزئی در سلول ها به اندازه 16 در هزار سلول را تشخیص دهد.
جذاب ترین خصیصه این ماده این است كه به سلول ها اجازه می دهد در دوره های طولانی تری زنده بماند.
معمولا زمانی كه سلول های زنده بر یك نانو ماده قرار می گیرند، این ماده سمی شده و سلول ها را می كشد اما با استفاده از ماده ابداعی این محققان، سلول ها برای بیش از هفت روز زنده می مانند.
این ماده پتانسیل متحول ساختن طیف وسیعی از رویه ها از كنترل كیفیت غذا تا تشخیص بیماری ها را دارد.
این مطالعه اخیرا در مجله Advanced Biosystems انتشار یافته است.
علمی**2038**1440


1396/12/08
22:39:53
5.0 / 5
5817
تگهای خبر: محققان , نانو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما