بررسی خشونت كودكان نوپا با كمك یك موج مغزی

بررسی خشونت كودكان نوپا با كمك یك موج مغزی مطب نما: پژوهشگران آمریكایی موفق شدند خشونت كودكان نوپا را با كمك یك موج مغزی شناسایی كنند.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا و به نقل از مدیكال اكسپرس، اگر كودكی، كودك دیگری را اذیت كند، فقط از روی بازیگوشی است؛ اما گاهی، برخی كودكان، این رفتار را ستیزه جویانه می دانند و با خشونت واكنش نشان می دهند. رفتاری از این دست، همیشه در كودكان دیده می شود، اما دلیل واكنش های متفاوت آنها مشخص نمی باشد.
یك گروه پژوهشی به سرپرستی "دانشگاه آیووا" (UI) آمریكا، نشانگری را در مغز شناسایی كرده اند كه با خشونت كودكان نوپا در ارتباط می باشد.
پژوهشگران در آزمایش های خود، نوعی موج مغزی را اندازه گیری كردند كه در كودكان دو تا سه سال دیده می گردد. موج مغزی "پ3" (P3) این كودكان هنگام روبه رو شدن با تغییر محیطی افزایش كمتری دارد و رفتاری خشن تر از كودكان دیگر بروز می دهند. موج پ3، بخشی از مجموعه امواج مغزی است كه هنگام ارزیابی و واكنش فرد نسبت به تغییرات محیطی، تولید می گردد.


"ایزاك پترسن" (Isaac Petersen)، استادیار دانشكده روانشناسی و علوم مغزی دانشگاه آیووا اظهار داشت: چنین رفتارهایی، نشانه های اجتماعی محیط زندگی ما هستند. از آنجائیكه كودكان نمی توانند تغییر در نشانه های اجتماعی را تشخیص دهند، امكان دارد چنین رفتارهایی را ستیزه جویانه فرض كنند. كودكان با روش های متفاوتی به این نشانه های اجتماعی واكنش نشان می دهند و ما فكر می نماییم این موضوع، ناشی از تفسیرهای متفاوت آنهاست.
پژوهش های پیشین كه در مورد بزرگسالان انجام شده بودند، نشان داده اند كه افراد دارای موج پ3 كوتاه تر، هنگام روبه رو شدن با تغییر محیطی، رفتار خشن تری نشان می دهند. از این رو، دانشمندان باور دارند پ3، یك شاخص كلیدی به حساب می آید كه با افسردگی و اسكیزوفرنی در ارتباط می باشد.
پژوهشگران برای انجام دادن این آزمایش، 153 كودك نوپا را در جلسات انفرادی مورد بررسی قرار دادند. آنها، حسگرهایی را روی سر كودكان قرار دادند تا فعالیت موج مغزی را هنگام پخش صدا در اتاق، اندازه گیری كنند. هنگامی كه كودكان، كارتون های صامت را تماشا می كردند، پژوهشگران، میزان صدا را تغییر دادند و موج مغزی را هنگام هر تغییر اندازه گرفتند.


این بررسی نشان داد كه تغییر در تعامل محیطی، به تغییر در واكنش به صورت آگاهانه یا ناخودآگاه منجر می گردد. نتایج این پژوهش می تواند به شناسایی كودكانی كه در مراحل ابتدایی مبتلا شدن به رفتار خشونت آمیز هستند، كمك نماید تا قبل از رسیدن به بزرگسالی، مورد درمان قرار گیرند.
این پژوهش، در " Journal of Child Psychology and Psychiatry" به چاپ رسید.



1397/07/05
21:32:18
5.0 / 5
5031
تگهای خبر: تولید , درمان , روانشناسی , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما