نگاهی به تراشه مغزی نورالینك و مزایا و معایب آن

از تراشه مغزی نورالینک بترسیم یا شگفت زده شویم؟

از تراشه مغزی نورالینک بترسیم یا شگفت زده شویم؟ مطب نما: «ایلان ماسک» تراشه «نورالینک» را در مغز یک مرد دچار فلج اندام کار گذاشته است و حالا او می تواند اجسام را با کمک ذهن خود حرکت دهد. حال این پرسش پیش می آید که باید از شروع کار تراشه مغزی شگفت زده شویم یا وحشت نماییم.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، رابط مغز و ماشین «نورالینک»(Neuralink) با بهره گیری از یک مجموعه رشته های منعطف و بسیار نازک کار می کند که الکترودهای کاشته شده در مغز، آنها را در بر گرفته اند. این الکترودها بر فعالیت مغز خصوصاً قشر حرکتی که مسئول حرکت است، نظارت دارند و سیگنال های پخش شده را به دستوراتی تبدیل می کنند که کامپیوتر یا دستگاه می تواند آنها را شناسایی کند و به آنها پاسخ دهد. داده های این سیگنال های عصبی ازطریق یک تراشه تخصصی پردازش می شوند که اطلاعات را بصورت بی سیم به دستگاه های بیرونی منتقل می کند و به کاربر امکان می دهد که آنها را بسادگی با فکر کردن کنترل کند.
به نقل از گاردین، توانایی برقراری تعامل با محیط های دیجیتال بوسیله فکر کردن، یک جهش بزرگ در فناوری رابط مغز و ماشین است که بطور سنتی به دستگاه های ساده تر و بیرونی محدود می شود. این دستگاهها، سیگنال های مغز را به حرکت در اندام های مصنوعی تبدیل می کنند. نسخه نورالینک، سطح بسیار بالاتری از پیچیدگی را نوید می دهد و به کاربران کمک می نماید بدون نیاز به ورودی بیرونی مانند جوی استیک، ماوس یا صفحه کلید با شکل های مختلف فناوری تعامل داشته باشند.
«نولاند آرباگ»(Noland Arbaugh) نخستین انسانی است که تراشه نورالینک به عنوان قسمتی از آزمایش های بالینی این شرکت در مغز او کاشته شد. تجربه «نولاند آرباگ»(Noland Arbaugh) با تراشه نورالینک، پتانسیل عملی این فناوری را نشان میدهد. آرباگ بعد از یک حادثه غواصی، از قفسه سینه به پایین فلج شد. او نخستین انسانی است که تراشه نورالینک به عنوان قسمتی از آزمایش های بالینی این شرکت در مغز او کاشته شد. آرباگ در نمایش توانایی خود توانست از این دستگاه برای کنترل مکان نما روی نمایشگر و تعامل با نرم افزار استفاده نماید که نه فقط قدرت این فناوری را نشان می دهد، بلکه پتانسیل آنرا برای دادن اختیارات بیشتر به افراد دارای معلولیت ثابت می کند.
آرباگ اقداماتی را همچون حرکت دادن مکان نما روی نمایشگر و انتخاب موارد فقط با فکر کردن به حرکات انجام داد. یکی از لحظات قابل توجه زمانی بود که آرباگ فقط با بهره گیری از مغز خود، در پلت فرم ایکس پست گذاشت و درباره ی این مساله شوخی کرد که با یک روبات اشتباه گرفته شده بود و قبل از این که «ایلان ماسک» او را بازگرداند، ورود او به پلت فرم ممنوع گردید.
اقدام ساده گذاشتن پست در رسانه های اجتماعی ممکنست برای تعدادی از افراد بی اهمیت به نظر برسد، اما برای افرادی مانند آرباگ، یک گام مهم در راستای بازیابی استقلال بشمار می رود.

نولاند آرباگ


منبع:

1404/01/13
18:26:05
5.0 / 5
15
تگهای خبر: دستگاه , شركت , فناوری , مغز
این مطلب مطب نما را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مطب نما
نظرات بینندگان مطب نما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما

نزدیک ترین مطب به شما تنها یک کلیک فاصله دارد! با مطب نما، پزشک مناسب خویش را سریع تر پیدا کنید