ارتباط آلزایمر با كمبود خواب با كیفیت
مطب نما: محققان دانشگاه واشنگتن یكی از فازهای خواب را شناسایی نمودند كه اختلال در آن با بروز اختلالات شناختی زودهنگام ارتباط دارد.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، محققان الگوی خواب 119 داوطلب بالای 60 سال را كه اغلب آنها فاقد اختلالات شناختی و علایم فراموشی و آلزایمر بودند، مورد بررسی قرار دادند. الگوی خواب این افراد در طول یك هفته با استفاده از حسگرها و نمایشگرهای قابل حمل نوار مغزی تحت نظارت قرار گرفت. همین طور با استفاده از اسكن PET و نمونه گیری از مایع نخاعی، میزان پروتئین های تاو و بتا آمیلویید باز در مغز این افراد اندازه گیری شد.
در نتیجه این تحقیقات مشخص شد افرادی كه خواب عمیق آنها مبتلا به اختلال است، دارای مقدار بیشتری از پروتئین تاو در مغز خود هستند. در تحقیقات پیشین مشخص شده است كه پروتئین تاو ارتباط قابل توجهی با اختلالات شناختی ناشی از بیماری آلزایمر دارد.
خواب عمیق سومین مرحله از خواب با حركات آرام چشم است و این مرحله از چرخه خواب با تثبیت حافظه ارتباط محكمی دارد. خیلی از محققان معتقدند این مرحله از خواب برای حفظ سلامت عمومی مغز ضروری می باشد.
به اعتقاد محققان آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است كه افزایش پروتئین تاو در مغز با خواب عمیق ارتباط دارد كه نشان دهنده اهمیت كیفیت خواب است. در واقع افرادی كه میزان بالایی از این پروتئین را دارند در طول شب خواب بیشتری دارند و در طول روز بیشتر از سایرین چرت می زنند، اما خواب آنها از كیفیت پایینی برخوردار می باشد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Science Translational Medicine انتشار یافته است.
علمی (6)**9259*2025
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب