بررسی تاثیر فیبرهای خوراكی مختلف بر باكتری های روده
مطب نما: پژوهشگران در بررسی جدید خود نشان دادند چگونه انواع مختلف فیبرهای خوراكی بر میكروبیوم بدن تاثیر می گذارند.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، محققان در مطالعه جدید خود به بررسی مجموعه ای از منابع فیبر خوراكی پرداخته تا نشان دهند كدام مولكول های موجود در فیبرهای خوراكی برای گروهی از باكتری های روده در موش های آزمایشگاهی مفید هستند.
رژیم های غذایی غربی معمولا سرشار از چربی های اشباع شده و مواد قندی است و میزان كمی از فیبر خوراكی در آن وجود دارد. قبل تر نیز پژوهشگران برمبنای بررسی های خود اظهار داشتند كه مصرف ۲۵ تا ۲۹ گرم فیبر خوراكی در طول روز با كاهش احتمال مبتلاشدن به دیابت نوع دو، بیماری قلبی، سكته مغزی و سرطان روده همراه می باشد. این درحالیست كه پزشكان به افراد مبتلا به اختلال روده تحریك پذیر سفارش می كنند از میزان كمتری فیبر خوراكی مصرف كنند.
در این بررسی پژوهشگران آمریكایی به این مساله پرداختند كه چه منابعی از فیبر خوراكی و كدام مولكول های موجود در آنها بیشترین فایده را برای میكروب های روده دارند.
در این بررسی تعدادی از محققان آمریكایی در كنار كارشناسان بین المللی به این پرسش پاسخ داده و اظهار داشتند: فوائد فیبر خوراكی برای بدن شناخته شده است. هرچند فیبر تركیب پیچیده ای از عناصر مختلف است. علاوه بر این، فیبرهای موجود در منابع گیاهی مختلف به شیوه های متفاوتی فرآوری شده و ساختار مختلفی دارند. این درحالیست كه اطلاعات كافی در مورد این تفاوت ها و اهمیت زیستی آنها وجود ندارد.
در این بررسی پژوهشگران آزمایشاتی روی تعدادی موش انجام دادند. این موش ها در شرایط استریل پرورش داده شده به این مفهوم كه از میكروبیوم روده خود برخودار نبودند و ۲۰ گونه باكتری روده شایع را دریافت نمودند. همین طور برای مدت چهار هفته با رژیم غذایی پایه در كنار فیبر مازاد تغذیه شدند. رژیم غذایی پایه حاوی میزان بالایی از چربی های اشباع و سطح پایینی از میوه و سبزیجات بود.
پژوهشگران ۳۴ منبع غذایی مختلف حاوی فیبر و تاثیر آن روی باكتریوم روده را بررسی كردند. همین طور آنان ارزیابی كردند چگونه این ۲۰ گونه باكتری به منابع غذایی حاوی فیبر واكنش نشان می دهند.
به گزارش مطب نما به نقل از مدیكال نیوز تودی، پژوهشگران اظهار داشتند: بطور مثال باكتری B. thetaiotaomicron در زمان حضور فیبر موجود در نخود فرنگی افزایش پیدا می كند؛ درحالیكه سطح باكتری B. ovatus با مصرف سبوس جو بیشتر می شود.
منبع: مطب نما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب