نقش حبوبات در بهبود سلامت قلب
به گزارش مطب نما متخصصان تغذیه و سلامت در بررسی های اخیر خود تاكید نمودند كه مصرف حبوبات می تواند به بهبود سلامت قلب كمك نماید.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، تأثیر اساسی تغذیه بر سلامت برای همگان آشكار است؛ از یك طرف دنبال كردن یك رژیم غذایی حاوی قند، نمك و چربی زیاد، خطر بروز مشكلات سلامتی را زیاد می كند و از سوی دیگر پیروی از یك رژیم متعادل كه سرشار از میوه و سبزیجات تازه است به احتمال زیاد خطر مبتلا شدن به بعضی از بیماری ها را می كاهد.
با این وجود تعیین تأثیر خوراكی های مختلف به صورت خاص بر بیماری های گوناگون كار نسبتا دشواریست. محققانی از آمریكا، كانادا و اروپا در مطالعه اخیر تأثیر حبوبات مختلف همچون لوبیاها، نخود فرنگی و عدس را بر سلامت قلب بررسی نموده اند.
در این مطالعه به صورت خاص تمركز محققان بر تأثیر این خوراكی ها بر بیماری های قلبی-عروقی (CVD) و مرگ و میر ناشی از آنها بوده است. بیماری های قلبی-عروقی هم شامل بیماری عروق كرونر قلب، انفاركتوس میوكارد و سكته مغزی است. آنها هم چنین تأثیر مصرف حبوبات را در ارتباط با دیابت، فشار خون بالا و چاقی بررسی كردند.
حبوبات سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی ها بوده و حاوی چربی و قند بسیار كمی هم هستند. از همین رو متخصصان الگوهای رژیم غذایی را كه تاكید بر مصرف حبوبات دارند به منظور كاهش سطح لیپوپروتئین با چگالی كم (LDL یا كلسترول بد)، كاهش فشار خون و كاهش دیابت سفارش می كنند.
در مطالعه اخیر محققان داده هایی را در مورد افرادی كه كمترین و بیشترین میزان مصرف حبوبات را دارند، مقایسه كردند. نتایج بررسی های جدید نشان داد مصرف حبوبات خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی-عروقی، بیماری عروق كرونر قلب، فشار خون بالا و چاقی مفرط را به ترتیب ۸، ۱۰، ۹ و ۱۳ درصد می كاهد.
هم چنین طی این مطالعه محققان دریافتند كه هیچ رابطه ای بین مصرف حبوبات و مبتلا شدن به انفاركتوس میوكارد، دیابت یا سكته مغزی و مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی-عروقی وجود ندارد. هر چند به صورت كلی شواهد به دست آمده برای این نتایج بسیار محدود است.
با عنایت به این كه افرادی كه حبوبات بیشتری مصرف می كنند، به صورت معمول سبزیجات بیشتری هم در رژیم غذایی خود مصرف می كنند، امكان دارد نتایج به دست آمده از این بررسی ها به آسانی ناشی از مصرف بالای غذاهای گیاهی به صورت كلی باشد. هم چنین افرادی كه رژیم غذای گیاهی و سالم تری دارند، احتمال بیشتری برای ورزش كردن هم در آنها وجود دارد و امكان دارد این نتایج به ورزش كردن آنها هم ارتباط داشته باشد. از همین رو برای دستیابی به نتایج دقیق تر به بررسی ها و تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.
بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیكال نیوز تودی، با این وجود متخصصان معتقدند كه افزایش مصرف حبوبات می تواند سلامت قلب افراد را به صورت كلی بهبود بخشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب