عوامل فرسایش مینای دندان و راه های پیشگیری
مینای دندان پوشش خارجی دندان هاست و از آنجاییکه ۹۶ درصد از ترکیب مینای دندان را مواد معدنی می سازند، بنابراین سخت ترین ماده در بدن به حساب می آید.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، با این وجود، بعضی از افراد دندان هایی دارند که امکان دارد مینای آن ضعیف تر یا "نرم" باشد. زمانی که دندان ها از میزان کافی مینای دندان برخوردار نباشند یا مینای دندان ضعیف باشد، می توانند در معرض صدمه و پوسیدگی قرار گیرند.
اصطلاح دندان ضعیف یا نرم به چه معناست؟
دندان از چهار لایه بافت دندانی تشکیل شده است که شامل مینا، عاج، سِمِنتوم و مغز دندان یا پالپ می شود. اغلب زمانیکه شخص دندان های خویش را با خصوصیت نرم و ضعیف بودن می داند به وجود مشکل در قسمت مینای دندان اشاره دارد. از آنجایی که مینای دندان سخت ترین قسمت دندان است در صورت صدمه دیدگی، لایه های داخلی نرم تر قابل تشخیص می باشد. اگر صدمه زیاد باشد امکان دارد نرم ترین و داخلی ترین لایه یا همان پالپ دندان هم در معرض صدمه قرار گیرد.
این شرایط باعث درد و حساسیت دندان بخصوص هنگام قرار گرفتن در معرض گرما و سرما می شود و دندانپزشک دندان فرد را ضعیف و نازک توصیف می کند که دلیل آن کمبود بخش حفاظتی مینای دندان است.
چه شرایطی می تواند باعث ضعیف شدن دندان شود؟
- فرسایش مینا: زمانیکه مینای دندان صدمه ببیند به خودی خود ترمیم نمی گردد.
- کاهش مینرالیزاسیون مینا: این شرایط زمانی اتفاق می افتد که فرآیند ایجاد مینای دندان در بدن مختل شود.
- هیپوپلازی مینا: هیپوپلازی مینا زمانی رخ می دهد که دندان های فرد دارای نقص مینای دندان باشد.
- آملوژنزیس ایمپرفکتا: این اختلال نادر بر تشکیل مینای دندان تأثیر می گذارد. این عارضه می تواند سبب ناهنجاری های قابل توجه دندان ها همچون ایجاد حفره و تغییر رنگ شود.
- دندان های حساس: باآنکه اصطلاح "حساس بودن دندان" همیشه دقیق نیست اما برخی افراد امکان دارد حساسیت دندان خویش را از ضعیف و نرم بودن آن بدانند.
همینطور عامل های خارجی دیگری وجود دارند که باعث ضعیف شدن دندان و مینای دندان می شوند. دندان قروچه، وارد شدن ضربه به دندان، استفاده از مسواک نامناسب و رفلاکس اسید معده همچون این موارد است.
چگونه میتوان از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کرد؟
باآنکه نمی توان از بروز برخی اختلالات که امکان دارد سبب نرمی و ضعیف شدن دندان شود جلوگیری کرد، اما میتوان برای پیشگیری از پوسیدگی دندان اقداماتی انجام داد:
- روزانه دو بار مسواک بزنید
- از نخ دندان استفاده کنید
- میوه ها و سبزیجات مختلف و محصولات لبنی کم چربی را در رژیم غذایی خود بگنجانید
- حداقل دو بار در سال به دندانپزشک رجوع کنید
- از مصرف نوشیدنیهای حاوی مواد قندی پرهیز کنید.
منبع: مطب نما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب