مردم ایران نان قهوه ای و غذای دریایی كم می خورند
مطب نما: تهران - ایرنا - مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشكی تهران اظهار داشت: مردم ایران، غذای دریایی و نان قهوه ای پرسبوس را به میزان كم مصرف می كنند كه این مساله زمینه بروز انواع بیماری ها مانند دیابت را فراهم می كند.
احمد رضا درستی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا با تشریح چالش های تغذیه مردم ایران، اضافه كرد: متاسفانه مردم، نان قهوه ای پرسبوس را نمی خورند بلكه از نان سفید استقبال می كنند؛ همینطور هنگام پخت برنج، آن را می جوشانند و آب آن را دور می ریزند و اصطلاحا «چلو» می پزند ؛ تا زمانی كه ما این مشكلات تغذیه ای در جامعه را داریم با بیماری هایی مانند پوكی استخوان، دیابت، كمردرد و پا درد، احساس بی حالی و چاقی روبرو خواهیم بود.
وی تصریح كرد: شیوع بالایی از چاقی در ایران وجود دارد و همزمان درصد قابل توجهی از كودكان لاغر و كوتاه قد باقی مانده اند، میزان كمبود ویتامین دی( D )در جامعه بسیار بالا رفته است.
درستی ادامه داد: كمبود دریافت روی، ید، سلنیوم و همینطور كلسیم به علت مصرف نكردن لبنیات كافی و غذاهای دریایی هم قابل توجه است.
وی افزود: از جانب دیگر مصرف غذاهای فوری افزایش یافته و در عین حال اصول سلامت تغذیه را در غذاهای سنتی خود رعایت نمی نماییم بطورمثال مردم سبزی قرمه را سرخ می كند و از گوشت پرچربی در پخت آن استفاده می كنند؛ همینطور كوكوسبزی، بادمجان و كدو را با روغن فراوان، سرخ می كنند و بعد می پزند كه همه اینها نشان دهنده اشكالات تغذیه ای است.
مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشكی تهران تصریح كرد: كیفیت گوشت مورد استفاده در غذای سنتی ما یعنی كباب كوبیده هم پایین است ؛ از جانب دیگر مردم لبنیات مصرف نمی كنند و اگر هم مصرف كنند ترجیح می دهند كه لبنیات پرچرب بخورند.
درستی اضافه كرد: میوه و سبزی در حد نیاز در جامعه مصرف نمی گردد. مردم تمایل به مصرف گوشت قرمز دارند درحالیكه گوشت سفید، سالم تر است ازاین رو تا زمانی كه رفتار و روحیات مردم در تغذیه به مصرف غذاهای ناسالم تمایل دارد، مواد مغذی در بدن كاهش یافته و چاقی زیادی در جامعه خواهیم داشت.
وی به مردم سفارش كرد كه غذای دریایی و سبزی بخارپز و آب پز مصرف كنند و میوه ها را كاملا شسته و ترجیحا با پوست، بخورند.
وی درباره راهكارهای مرتفع ساختن مشكلات تغذیه ای و نقش مردم و دولت در این زمینه، تصریح كرد: دولت باید با اطلاع رسانی و در اختیار قرار دادن مواد غذایی مناسب به تغذیه سالم، كمك نماید بطورمثال می تواند آرد سبوس دار نانوایی را ارزان تر در اختیار آنها قرار دهد و همزمان اطلاع رسانی كافی هم داشته باشد درحالیكه متاسفانه حتی در پخت نان سنگك هم از آرد سفید استفاده می گردد.
مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشكی تهران اظهار داشت: سوبسید دادن به شیر و لبنیات و آرد سبوس دار یك بُعد راهكار است چراكه مردم هم باید با انتخاب مواد غذایی سالم به سلامت خود كمك كنند ؛ هم اكنون مردم می دانند غذایی سالم نیست اما به علت مزه خوشایند، آن را مصرف می كنند.
درستی خاطرنشان كرد: طی 15 سال گذشته، وضعیت لاغری و كوتاه قدی رو به بهبود رفته و از جانب دیگر دانش تغذیه ای مردم هم افزایش یافته است اما هنوز تا ایده آل، فاصله بسیاری داریم.
گفتنی است، بسیج ملی تغذیه سالم كه از 15 دی ماه جاری در سراسر كشور با شعار 'چاقی یا سلامتی، انتخاب با شماست' شروع شده است تا سی ام همین ماه ادامه دارد.
اجتمام**9185**1776
مصاحبه كننده: سادات حسینی خواه ** انتشار: لیلا خطیب زاده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب