معرفی ۳ دانشگاه برتر کشور برمبنای نظام رتبه بندی نیچر ایندکس
مطب نما: به گزارش مطب نما، رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام با اشاره به نظام رتبه بندی نیچر ایندکس، اظهار داشت: در نسخه جاری این رتبه بندی که تاریخ یک دسامبر 2021 تا 30 نوامبر رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام 2022 را در بر می گیرد، کشور ایران در بین کشورهای جهان حائز رتبه 30 شده است. در این رتبه بندی کشورهای چین، آمریکا و آلمان به ترتیب رتبه های اول تا سوم را دارند.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دکتر سید احمد فاضل زاده رییس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) با اشاره به اینکه نیچر ایندکس یک پایگاه اطلاعاتی متشکل از وابستگی سازمانی نویسندگانی است که در ۸۲ نشریه برتر علوم طبیعی (Natural-Science) مقاله چاپ کرده اند، اظهار داشت: برمبنای چهار حوزه موضوعی کلی فیزیک، شیمی، زمین و علوم محیطی و علوم زیستی بهترین رتبه جمهوری اسلامی ایران در زمینه موضوعی فیزیک با رتبه جهانی ۲۷ بوده است. عملکرد ایران در چهار حوزه موضوعی برمبنای تعداد و سهم مقالات در جدول زیر نشان داده شده است.
رییس ISC اظهار داشت: در این رتبه بندی، ۹۵ سازمان ایرانی حضور دارند که ۷۸ سازمان ماهیت دانشگاهی دارند. در میان کلیه سازمان ها دانشگاه شیراز با کسب رتبه ۹۲۱ جهانی در میان سازمان ها و نیز کسب رتبه ۷۵۴ جهانی در میان دانشگاه ها، رتبه اول کشور را در هر دو بخش به دست آورده است. رتبه سایر سازمان های کشور در جدول زیر نشان داده شده است.
فاضل زاده افزود: نیچر ایندکس تعداد مطلق و تعداد سهم کسری از انتشار مقاله در سطح سازمانی و ملی را ارائه می دهد و به این ترتیب، شاخصی از خروجی و همکاری پژوهشی باکیفیت در سطح جهانی است. نیچر ایندکس بصورت ماهانه روزآمد شده و اطلاعات یک دوره ۱۲ ماهه را بر روی وبگاه خود نمایش می دهد.
به نقل از روابط عمومی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، وی اشاره کرد: خروجی مقاله برای یک مؤسسه، کشور، منطقه یا شهر به دو صورت محاسبه می شود:
* تعداد: در صورتیکه یک یا چند نویسنده مقاله پژوهشی از آن مؤسسه یا مکان باشند، بدون توجه به این که چه تعداد از نویسندگان همکار از خارج از آن مؤسسه یا مکان وجود دارد، امتیاز یک به مؤسسه یا مکان اختصاص داده می شود.
* سهم: یک شمارش کسری است که نسبت نویسندگان یک مؤسسه یا کشور/ منطقه و تعداد مؤسسات وابسته در هر مقاله را در نظر می گیرد؛ برای محاسبه سهم، مشارکت همه نویسندگان بطور مساوی در مقاله در نظر گرفته می شود.
منبع: matabnama.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب