منابع ناشناس مدعی شدند
نورالینک از مشکل تراشه مغزی خود خبر داشت!
به گزارش مطب نما، چند منبع مطلع که نام آنها فاش نشده است، مدعی شدند که استارت آپ «نورالینک» در آزمایش های حیوانی به مشکل تراشه مغزی خود پی برده بود و با این حال، از آن در آزمایش انسانی استفاده نمود.
به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، به نظر می آید که بروز مشکل در تراشه مغزی «نورالینک»(Neuralink) مورد انتظار بوده است.
به نقل از دیلی میل، یک گزارش جدید ادعا می کند که استارت آپ نورالینک متعلق به «ایلان ماسک»(Elon Musk) می دانست که ایمپلنت مغزی آن احیانا در نخستین آزمایش انسانی خود به اختلال گرفتار می شود اما به هر حال این جراحی را ادامه داد.
این شرکت در ماه ژانویه، یک تراشه مغزی را در نخستین بیمار خود، «نولاند آرباو»(Noland Arbaugh) کاشت که به علت یک حادثه غواصی در سال ۲۰۱۶ از ناحیه شانه به پایین فلج شده بود.
بیشتر بخوانید:
اولین تراشه ایلان ماسک در مغز یک انسان کاشته شد
نورالینک در یک بروزرسانی اظهار داشت: در طول جراحی، آقای آرباو از یک بیماری تهدیدکننده زندگی رنج می برد که به جمع شدن رشته های متصل کننده تراشه به مغز منجر گردید و مشکلات عملکردی را پدید آورد.
حالا رویترز به نقل از پنج نفر که با این مشکل آشنا هستند، گزارش داده است که شرکت نورالینک سالها پیش در آزمایش های حیوانی، به این مورد پی برده بود. با این حال، شرکت خطر را به اندازه ای کم می دانست که اعتقاد داشت نیازی به طراحی مجدد تراشه نیست.
نورالینک درحال آزمایش تراشه مغزی خود است تا به بیماران مبتلا به فلج اندام امکان دهد که از دستگاههای دیجیتال فقط با فکر کردن استفاده نمایند. این هدف می تواند به افراد مبتلا به صدمه نخاعی کمک نماید. این شرکت هفته گذشته اعلام نمود: سیم های ریز تراشه که از موی انسان نازک تر هستند، در نخستین آزمایش انسانی از مغز بیمار خارج شدند و در نتیجه، الکترودهای کمتری برای اندازه گیری سیگنال های مغز تولید شد.
سیگنال ها به اقداماتی مانند حرکت دادن مکان نمای ماوس روی صفحه نمایش کامپیوتر تبدیل می شوند. نورالینک اعلام نمود که با تشکیل تغییراتی مانند اصلاح الگوریتم برای حساس تر شدن توانست توانایی تراشه را برای نظارت بر سیگنال های مغزی بیمار بازیابی کند.
منابع خبری با استناد به قراردادهای محرمانه ای که با شرکت نورالینک امضا کرده بودند، از افشای هویت خودداری کردند.
نورالینک و مدیران آن به تماس ها و ایمیل های فرستاده شده در خصوص درخواست اظهارنظر پاسخ ندادند.
یکی از این افراد اظهار داشت: «سازمان غذا و داروی آمریکا»(FDA) از مشکل احتمالی سیم های تراشه آگاه بود چونکه نورالینک نتیجه آزمایش های حیوانی را بعنوان بخشی از برنامه خود برای آغاز آزمایش های انسانی در اختیار سازمان گذاشت.
سازمان غذا و داروی آمریکا هم از اظهار نظر در مورد این که آیا از مشکل یا اهمیت احتمالی آن آگاه بوده است، خودداری کرد. این سازمان به رویترز اظهار داشت که به نظارت بر ایمنی بیمارانی که در آزمایش نورالینک ثبت نام کرده اند، ادامه خواهد داد.
یکی از منابع اظهار داشت: اگر نورالینک آزمایش ها را بدون طراحی مجدد تراشه ادامه دهد، در صورتیکه سیم های بیشتری بیرون بروند و تغییر الگوریتم آن کافی نباشد، با چالش هایی روبه رو خواهد شد.
با این حال، طراحی مجدد سیم ها هم خطرات خاص خویش را دارد. دو نفر از منابع گفتند: بعنوان مثال، اگر سیم ها از جای خود بیرون بروند یا شرکت مجبور شود دستگاه را بردارد، اتصال آنها به مغز می تواند به صدمه دیدن بافت مغزی منجر شود.
کارمندان فعلی و سابق نورالینک گفتند: این شرکت به دنبال طراحی سیم ها بگونه ای بوده است که برداشتن آنها به صورت یکپارچه صورت گیرد تا به مرور زمان با پیشرفت فناوری بتوان تراشه را بروزرسانی کرد.
در پست هفته گذشته نورالینک، هیچ اشاره ای به اثرات نامطلوب بر سلامتی آرباو نشد و این شرکت فاش نکرد که چه تعداد از ۶۴ سیم این دستگاه، جمع آوری داده های مغزی را متوقف کرده اند.
پست ها و ویدیوهای وبلاگ شرکت نشان می دهند که این تراشه تابحال به آرباو امکان داده است تا بازی های ویدئویی را انجام دهد، به جست وجو در اینترنت بپردازد و مکان نما را روی لپ تاپ خود به تنهایی حرکت دهد.
بیشتر بخوانید:
ایلان ماسک می گوید نخستین دریافت کننده تراشه نورالینک ماوس را با فکر کنترل می کند
نورالینک اظهار داشت که آرباو اندکی بعد از جراحی، رکورد جهانی را در سرعت کنترل مکان نما با افکار پشت سر گذاشت.
به قول پژوهشگران بیرون از شرکت و منابعی که در نورالینک و سایر شرکتهای تجهیزات پزشکی کار کرده اند، عیب یابی طرح های متعدد در طول آزمایش های حیوانی و مشکلاتی که در آزمایش های بالینی و حیوانی به وجود می آیند، برای شرکتهای تجهیزات پزشکی رایج هستند.
متخصصانی که کاشت در مغز را مطالعه کرده اند، می گویند حل کردن مشکل حرکت سیم ها می تواند سخت باشد. این مشکل تا حدی به علت مکانیک نحوه حرکت مغز در جمجمه است.
«رابرت گانت»(Robert Gaunt) مهندس «دانشگاه پیتسبرگ»(University of Pittsburgh) مدت کوتاهی بعد از جراحی، حرکت سیم ها را ناامیدکننده توصیف کرد اما اظهار داشت که این یک مبحث غیرقابل پیشبینی نیست.
رویترز سال قبل به صورت انحصاری گزارش داد که در سال ۲۰۲۲، سازمان غذا و داروی آمریکا ابتدا درخواست نورالینک را برای آغاز آزمایش های انسانی رد کرد و نگران ایمنی سیم ها بود.
نورالینک، آزمایش های حیوانی دیگری را برای رفع این نگرانی ها انجام داد و سازمان غذا و داروی آمریکا سال قبل مجوز آغاز آزمایش انسانی را به شرکت اعطا کرد.
به قول سه منبع مطلع و سوابق مشاهده شده توسط رویترز، این شرکت دریافت یک زیرمجموعه از خوک هایی که تراشه در مغز آنها کاشته شده، نوعی التهاب مغزی را به نام «گرانولوم»(Granuloma) نشان می دهند و این نگرانی را در بین پژوهشگران نورالینک بوجود آورده اند که سیم ها می توانند علت مشکل باشند.
گرانولوم یک واکنش بافت التهابی است که می تواند در اطراف یک جسم خارجی یا عفونت ایجاد شود. حداقل در یک مورد، خوک به نوع شدیدی از این بیماری مبتلا شد.
بررسی سوابق شرکت توسط رویترز نشان داده است که خوک بعد از جراحی تب کرد و تب آن درحال شدت گرفتن بود. پژوهشگران نورالینک تا قبل از بررسی مغز خوک بعد از مرگ آن، وسعت این مشکل را متوجه نشدند.
منابع آگاه از آن رویداد گفتند که پژوهشگران شرکت نورالینک، در رابطه با چگونگی اصلاح مشکل به گفتگو پرداختند و یک بررسی چندماهه را شروع کردند. یکی از منابع اظهار داشت: در نهایت شرکت نتوانست علت بروز گرانولوم را مشخص نماید اما به این نتیجه رسید که دستگاه و سیم های متصل به آن مقصر نیستند.
حالا نورالینک برای جذب دومین داوطلب درخواست داده است تا تراشه مغزی خویش را باردیگر آزمایش کند. ایلان ماسک روز جمعه در حساب ایکس خود اعلام نمود که نورالینک درحال پذیرش درخواست داوطلبان برای انتخاب دومین شرکت کننده آزمایش انسانی تراشه مغزی خود است.
بیشتر بخوانید:
تراشه مغزی «نورالینک» به دنبال دومین داوطلب است
منبع: matabnama.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب