وزیر ارتباطات مطرح كرد

دسترسی ۴۰ درصد خانوارهای شهری به فیبرنوری

دسترسی ۴۰ درصد خانوارهای شهری به فیبرنوری به گزارش مطب نما، وزیر ارتباطات اظهار داشت: یکی از کارهای بسیار خوبی که در این دوره انجام شد در حوزه ارتباطات ثابت یعنی پروژه فیبر نوری منازل و کسب وکارها بود که از یادگارهای شهید جمهور شمرده می شود.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - امروز در آخرین جلسه هیئت دولت که به ریاست محمد مخبر سرپرست نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار نمود: یکی از مأموریت های وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم، توسعه زیرساخت های ارتباطی بود و کار بزرگی در توسعه زیرساخت های ارتباطی انجام شد. متاسفانه لایه های مختلف ارتباطی متناسب با نیازهای کشور توسعه پیدا نکرده بود و ما همیشه در زمینه ارتباطات ثابت جزو کشورهای ته فهرست بودیم.
وی ادامه داد: کار بسیار خوبی که در این دوره انجام شد، یکی در زمینه ارتباطات ثابت یعنی پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها بود که یکی از یادگارهای شهید جمهور بوده و الان در ۴۰ درصد شهر های کشور اجرا شده و ۴۰ درصد خانوارهای شهری به آن دسترسی دارند.
او افزود: بر این اساس ما سرعت را ۱۰۰ برابر نسبت به وضعیت فعلی افزایش می دهیم، باآنکه هنوز ملموس نیست چون در همه جا راه اندازی نشده است. این پروژه را در ۶۰۰ شهر آغاز کردیم و در ۳۰۰ شهر کار تمام شده و الان حدود ۴۰۰ تیم در این شهرها درحال فعالیت هستند.

افزایش تعداد سایت های نسل پنجم اینترنت به ۲۰۰۰ سایت
وزیر ارتباطات تصریح کرد: در حوزه توسعه نسل پنجم تلفن همراه در شروع دولت فقط ۱۰ سایت نسل پنجم داشتیم اما هم اکنون این تعداد به ۲۰۰۰ سایت افزوده شده است. تعداد سایت های نسل چهارم هم از ۳۳ هزار به ۴۴ هزار افزوده شده است.
به قول او ظرفیت شبکه مادر ارتباطی کشور به اندازه سه دهه قبل از دولت سیزدهم توسعه پیدا کرده است. همینطور ظرفیت شبکه انتقالمان از ۳۱/۵ ترابیت بر ثانیه به ۶۴ ترابیت بر ثانیه و ظرفیت شبکه انتقال یا همان آی پی از ۲۸ به ۵۶ افزوده شده است.

اتصال ۹۸ درصد جمعیت روستایی کشور به اینترنت
زارع پور با اشاره به اینکه کار بسیار خوبی در حوزه روستاها انجام شد خاطرنشان کرد: ما ۸۲۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار و ۳۰۰۰ روستای زیر ۲۰خانوار را در کمتر از سه سال به شبکه ارتباطی متصل کردیم و الان ۹۸ درصد جمعیت روستایی کشور به اینترنت و شبکه ارتباطی متصل اند که اثر آنرا در چهار دوره انتخابات اخیر مشاهده کردیم و ۱۰۰ درصد دستگاههای احراز هویت در دورترین نقاط دور افتاده هم متصل شدند.
وزیر ارتباطات با تکیه بر این که در زمینه اینترنت، دو برابر نیاز کشور، اینترنت فراهم کردیم که مشکلی وجود نداشته باشد خاطرنشان کرد: در زمینه دولت هوشمند که یکی از موضوعات وزارت ارتباطات در تعامل با سازمان اداری و استخدامی بود، اتفاق بسیار خوبی به نام شکل گیری پنجره ملی خدمات دولت هوشمند رخ داد؛ هم اکنون حدودا همه دستگاه ها متصل شدند و ۷۵ درصد خدمات دولت از راه این پنجره عرضه می شود. همینطور بیشتر از ۵۰۰ خدمت بدون رجوع حضور و در لحظه به مردم عرضه می شود.
او اظهار داشت: یکی از ۵۰۰ خدمت صدور مجوز است که پنج میلیون مجوز ظرف شش ماه گذشته به شکل برخط دراختیار مردم قرار گرفت. ۴۸ میلیون نفر از مردم تابحال در این پنجره احراز هویت شده اند و بیشتر از ۵۰۰ میلیون بار در خلال این دو سال از پنجره ملی خدمات دولت هوشمند استفاده شده است.
وی افزود: قابلیت میزبانی از سکوهای میلیونی در کشور داریم و ترافیک سکوهای داخلی تا ۱۲ برابر افزوده شده است. مرکز ملی تبادل اطلاعات کشور که برای بده و بستان اطلاعاتی دستگاه ها با یکدیگر است، تعداد استعلامات آن از ۱/۵ میلیارد در سال ۹۹ به ۸ میلیارد در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در حوزه فضایی، با همت، همراهی و همدلی نیروهای مسلح، وزارت علوم و وزارت امور خارجه، به اندازه ۳ دولت قبل از دولت شهید رئیسی، پرتاب ماهواره داشتیم، خاطرنشان کرد: ۱۲ پرتاب داشتیم و ۲ پرتاب دیگر هم هماهنگ شده و پرتاب سیزدهم بزودی صورت خواهد گرفت.

ایران درحال پیوستن به جمع ۵ کشور منظومه ساز
به قول او برای نخستین بار توانستیم با ماهواره بر بومی، ماهواره عملیاتی در مدار قرار دهیم. در پرتاب سیزدهم مقرر است با یک بلوک انتقال مداری که ساخت داخل است، از ۳۰۰ کیلومتری به ۷ هزار کیلومتری برسیم. درحال ساخت بزرگ ترین پایگاه فضایی کشور را که بزرگ ترین در غرب آسیاست، در جنوب کشور هستیم. فاز اول آن ۶۵ درصد پیشرفت داشته است و نخستین پرتاب از آنجا سال جاری صورت می گیرد.
وی تاکید کرد: بیشتر از ۳۰ ماهواره در دستور ساخت داریم، درحال پیوستن به جمع ۵ کشور منظومه ساز هستیم. سال قبل بزرگ ترین قرارداد را با یک شرکت فضایی خصوصی بستیم.
وزیر ارتباطات در ادامه صحبت هایش خاطرنشان کرد: دولت در مبحث اقتصاد دیجیتال دولت همت کرد و از آغاز دولت یک هیات دوم برای این مورد تشکیل دادیم و تابحال سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی از ۶/۴ درصد به بیشتر از ۸ درصد رسیده است. بیشتر از نیم میلیون کسب و کار در سکوهای داخلی شکل گرفته است.

پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از ۲۳ به ۶۴ درصد
وی در رابطه با شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت: برپایه ارزیابی های مرکز ملی فضای مجازی از ۲۳ درصد به بیشتر از ۶۴ درصد پیشرفت رسیده است. هم اکنون حدود ۶۵ درصد پیشرفت داریم که نتیجه آنرا میتوان در قابلیت میزبانی از سکوهای داخلی داشته باشیم. یک روز در این کشور آرزو این بود که پیام رسان ۲۰ میلیونی داشته باشیم، امروز با افتخار اعلام می نماییم پیام رسانی داریم که ۴۵ میلیون نفر از آن استفاده می نمایند و روزانه بیشتر از ۲۵ میلیون نفر از پیام رسان های داخلی استفاده می نمایند.
زارع پور در انتها اظهار داشت: در حوزه پست به سمت هوشمندسازی حرکت کردیم که دقت و سرعت تحویل مرسوله های پستی افزایش یابد. در حوزه تعاملات بین المللی ۱۱ تفاهمنامه با کشورهای مختلف بستیم. بیشتر از ۱۰۰ میلیون دلار صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی داشتیم. همینطور تجهیزات انتقال پر سرعت نوری فقط در ۵ کشور ایجاد می شود، ما اعتماد کردیم هم اکنون این تجهیزات در کشور ساخته و صادر می شود.



1403/05/01
14:34:49
5.0 / 5
264
تگهای خبر: تجهیزات , تولید , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما