معاون كل وزارت بهداشت:

حوزه سلامت تهران حال خوبی ندارد، شهرداری كمك نماید

حوزه سلامت تهران حال خوبی ندارد، شهرداری كمك نماید به گزارش مطب نما معاون كل وزارت بهداشت با اشاره به این كه كلانشهر تهران در حوزه سلامت حال خوبی در مقایسه با مناطق روستایی ندارد، اظهار داشت: من از شهرداری خواهش می كنم در زمینه زیرساخت های حوزه سلامت در عرضه خدمات بخصوص در حاشیه شهرها به ما كمك نماید.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دكتر ایرج حریرچی – معاون كل وزارت بهداشت بعد از ركابزنی نمادین همراه با شهردار تهران و رئیس كل سازمان نظام پزشكی و تعدادی از پزشكان در آستانه روز پزشك، در مراسم امضای تفاهم نامه شهرداری تهران با سازمان نظام پزشكی، اظهار نمود: اگر بخواهیم كل نظام سلامت را تعریف نماییم با عنایت به تعهدی كه در خصوص پوشش همگانی سلامت تا سال ۱۴۰۴ داریم، ایران باید بعنوان یكی از كشورهای در حال توسعه در این امر پیش رو باشد.
وی افزود: ما در پنج سطح خدمات یعنی ارتقاء سلامت، پیشگیری، درمان، توان بخشی و زندگی پیش از مرگ باید اقدامات مناسبی را بدون در نظر گرفتن شرایط قومیتی، نژادی و مالی برای مردم انجام دهیم.
معاون كل وزارت بهداشت با اشاره به این كه كلانشهر تهران در حوزه سلامت حال خوبی در مقایسه با مناطق روستایی ندارد، اظهار كرد: برخی مشكلات در حوزه خدمات شهری مانند تهران وجود دارد كه در مقایسه با روستاها این امر كمی تعجب برانگیز است. هم اكنون در حوزه خدمات در رشته های تخصصی ۴۰ درصد متخصصین در تهران هستند، اما اگر در همین منطقه ای كه حالا در آن قرار داریم بخواهیم به دنبال متخصص داخلی یا عمومی بگردیم با مشكل مواجه خواهیم بود. در همین زمینه باید به دنبال عادلانه كردن ارائه خدمات در تهران باشیم.
وی با اشاره به این كه بیماران در شهرهای اطراف تهران گاهی مجبور به مراجعه به پزشك در شهر تهران می شوند، افزود: بعنوان مثال مریضی از سرطان روده بزرگ رنج می برد، كل فرانشیز روستایی كه باید پرداخت كند ۱۲۵ هزار تومان و فرانشیز شهری ۲۵۰ هزار تومان است. حال در نظر بگیرید بیماری مجبور باشد بطور مداوم از شهرهای اطراف تهران به پایتخت آمده و مقادیر بسیار زیادی هزینه حمل و نقل تحمل كنند.
معاون كل وزارت بهداشت افزود: در حاشیه شهر تهران وضعیت سلامت چه برای افراد ساكن در آن منطقه و چه برای افرادی كه از شهرها به این مناطق رانده شده اند، آنچنان كه باید مناسب نمی باشد. اگرچه مراقبین سلامت در این مناطق فعال می باشند، اما همچنان مشكل دسترسی به خدمات وجود دارد.
وی با اشاره به این كه ۵۹.۵ درصد مردم در تهران یا چاق هستند و یا اضافه وزن دارند، اظهار داشت: مشكلاتی نظیر چاقی و آلودگی هوا در تهران نسبت به سایر نقاط بیشتر است. همین طور به تعبیری ۲۴ درصد و به تعبیر دیگر ۳۲ درصد مردم در این كلانشهر نیاز به مداخله روانپزشكی دارند. البته این بدان معنا نیست كه مشكل روان پزشكی آنها خیلی حاد و جدی باشد، اما بالاخره نیاز است تا به روان پزشك بازگشت كنند.
حریرچی در ادامه مشكل دیگر حوزه سلامت را تاسیس درمانگاه های گوناگون توسط نهادهای مختلف خواند و اظهار داشت: از آنجایی كه دستمزد دولتی آنچنان برای همه پزشكان جذاب نیست برخی نهادها مانند بانك، سپاه و غیره مبادرت به تاسیس درمانگاه هایی می كنند كه می توانند پزشك را با دستمزد بالاتر جذب كنند. گاهی سرانه بیمه تكمیلی در این درمانگاه ها چندین برابر درمانگاه های عادی است. از آنجایی كه سطح دستمزد باید میان بخش های مختلف همانند باشد این مساله از سال ۱۳۹۶ به شكل قانون در آمده و ملزم به رعایت آن هستیم.
معاون كل وزارت بهداشت افزود: من از شهرداری خواهش می كنم در زمینه زیرساخت های حوزه سلامت در ارائه خدمات خصوصاً در حاشیه شهرها به ما كمك كنند.
وی افزود: در طرح تحول سلامت توانستیم توسعه خوبی در خدمات حاشیه شهر داشته باشیم. بعنوان مثال ۲۵۰۰ مركز بهداشتی – درمانی و ۲۴ هزار تخت در این مناطق مستقر كردیم، اما مشكلاتی وجود دارد. متاسفانه باید گفت دانشگاه های علوم پزشكی شهر تهران در این زمینه از عقب افتاده ترین ها در سطح كشور هستند؛ چونكه در بعضی نقاط مشكل تهیه زمین برای ساخت كلینیك داشتیم.
امضای تفاهم نامه همكاری با شهرداری تهران و سازمان نظام پزشكی در كلینیك فوق تخصصی آنكولوژی و خون مركز بهداشتی – درمانی منطقه شش شهرداری تهران با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، سازمان نظام پزشكی، نمایندگان شورای شهر و شهردار تهران صورت گرفت.









1398/05/28
15:46:24
5.0 / 5
4203
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما