محققان بررسی كردند

استفاده از عصاره سیر در عصب كشی دندان

استفاده از عصاره سیر در عصب كشی دندان به گزارش مطب نما با عنایت به خواصی که آلیسین موجود در سیر دارد، از آن میتوان بعنوان شست وشو دهنده ریشه دندان در فرایند عصب کشی استفاده نمود.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، استفاده مناسب از شست وشو دهنده ها در عصب کشی دندان یک قدم مهم برای حذف میکروارگانیسم های موجود در نواحی کانال های دندان است. یک شست وشو دهنده مناسب، باید خاصیت ضد باکتریایی نسبی، انحلال باقیمانده پالپ نکروتیک و حداقل سمیت سلولی را داشته باشد.

سدیم هیپوکلریت به علت فعالیت ضد باکتری در مقابل محدوده زیادی از باکتری ها و انحلال بافت ها، شست وشو دهنده رایج در ریشه درمانی دندان (اندو) است. این ماده عمل آماده سازی بیومکانیکی و انحلال بافت های پالپ دندان را تسهیل می کند. هرچند سدیم هیپوکلریت یک شست وشو دهنده با خواص ضدمیکروبی و انحلال بافت است؛ اما زمانی که در تماس با بافت های پری اپیکال قرار گیرد، می تواند خطرناک باشد. از عوارض سدیم هیپوکلریت هنگام رسیدن به بافت های حیاتی، التهاب حاد است. این ماده به جز اپیتلیوم های کراتینه شده سنگین می تواند منجر به تخریب سلولی و التهاب شود. با عنایت به مشکلات هیپوکلریت سدیم، تهیه محلول مناسب جهت جایگزینی آن بسیار ضروریست.

آلیسین موجود در سیر دارای خواص ضد میکروبی در مقابل محدوده گسترده ای از باکتری ها از قبیل استافیلوکوکوس ها، اشریشیا، سالمونلا، استرپتوکوکوس ها، مایکوباکتری ها، هلیوباکترها و... است. لاکتوباسیل ها و استرپتوکوکوس ها به عصاره سیر حساس هستند، به صورتی که بعد از شست وشوی دهان با عصاره سیر، مقدار استافیلوکوکو موتانس کاسته می شود.

در یک طرح تحقیقاتی که در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور به ثبت رسیده است، پژوهشگران با عنایت به خواص آنتی باکتریال سیر، محلول شست وشو دهنده جدیدی جهت جایگزینی با هیپوکلریت سدیم تهیه کردند. در این پژوهش بعد از استخراج عصاره سیر، تست حلالیت سلولی آن با هیپوکلریت سدیم مقایسه شد.

طبق نتایج به دست آمده از این تحقیق در میان محلول های ساخته شده از آلیسین استخراج شده از سیر، به همراه اسید سیتریک اسید، هیدرو کلریک اسید استیک و اسید فسفریک، ترکیب دارای عصاره سیر و اسید هیدروکلرید بهترین اثر را داشت.

بنابر اعلام پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور؛ با عنایت به خواص ضد میکروبی آلیسین موجود در سیر و با عنایت به حلالیت بافت پالپ توسط این ترکیب به همراه اسید هیدروکلریدریک، میتوان از این ماده جهت جایگزینی با هیپو کلریت بهره برد.

این پروژه تحقیقاتی با عنوان «مقایسه حلالیت بافت پالپ هیپوکلریت سدیم با محلول شستشوی جدید بر پایه آلیسین» توسط ایمان محمدزاده و آرش شهروان، در دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شده است.





منبع:

1400/02/20
23:43:33
5.0 / 5
1221
تگهای خبر: بافت , پزشك , پزشكی , حلال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما