گندم سیاه چیست؟
به گزارش مطب نما لرستان یک کارشناس ارشد گیاه شناسی اظهار داشت: این گیاه نوعی علف است که به خانواده ریواس ها مرتبط می باشد و آنچه مردم مصرف می کنند در واقع نوعی میوه دانه ای است که از گیاه گندم سیاه یا دیلار گرفته می شود.
نیما زیوداری در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه برخلاف آنچه تصور می شود گندم سیاه ارتباطی به گندم ندارد، اظهار نمود: این گیاه نوعی علف است که به خانواده ریواس ها مرتبط می باشد و آنچه مردم مصرف می کنند در واقع نوعی میوه دانه ای است که از گیاه گندم سیاه یا دیلار گرفته می شود.
وی بیان نمود: این گیاه دقیقاً مانند همان مصرف سنتی گندم عادی استفاده می شود، یکی از دلایلی که امروزه گندم سیاه را محبوب ساخته این است که این گیاه فاقد گلوتن و به شدت مفید می باشد.
زیوداری با اشاره به ارزش های غذایی گندم سیاه، بیان نمود: گندم سیاه مقدار زیادی پروتئین، ترکیبات معطر، آنتی اکسیدان و مواد معدنی دارد و علاوه بر آن خوراکی فوق العاده ای برای افزودن به رژیم غذایی است.
این کارشناس ارشد گیاه شناسی با اشاره به فواید و خواص گندم سیاه، عنوان کرد: پیشگیری از سرطان یکی از این خواص است، یک فنجان گندم سیاه حاوی بیشتر از ۲۰ درصد از فیبر مورد نیاز روزانه شماست، فیبری که از این گیاه به دست می آید، خاصیت قوی ضد سرطانی دارد، به این معنا که این گیاه از رشد و گسترش انواعی از سرطان جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: این مورد در پیشگیری از به وجود آمدن سرطان سینه در زنان کاملاً درست است بخصوص در خانمهایی که ایام یائسگی را پشت سر می گذارنند و ریسک بالایی در مبتلا شدن به این بیماری را دارند.
زیوداری بیان نمود: یکی از دلایلی که چرا گندم سیاه نقش دائمی در رژیم غذایی شما ایفا می کند و باید حتما در رژیم غذایی شما باشد این است که این گیاه حاوی مواد مغذی زیادی مانند فلاونوئیدهاست که عملکرد ویتامین ث را تسهیل کرده و مانند آنتی اکسیدان عمل می کند که برای سلامت شما حیاتی بوده و رادیکال های آزاد خطرناک را نابود می کنند و رادیکال های آزاد سبب بروز سرطان و بیماری های قلبی می شوند.
این کارشناس ارشد گیاه شناسی با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین فلاونوئیدهای موجود در گندم سیاه روتین است، عنوان کرد: این ماده سطح کلسترول بد خون را می کاهد و از تشکیل لخته های خونی جلوگیری می کند و بدینوسیله از تصلب شرائین، حملات قلبی و سکته جلوگیری می کند.
وی بیان نمود: دیابت اغلب می تواند کاملاً خطرناک باشد و مدیریت آن می تواند در طول زمان ها کاملاً پیچیده باشد، گندم سیاه حاوی فیبرهایی است که قند خون را در بدن کاهش داده و به کنترل دیابت کمک می نماید، گندم سیاه فوری عمل کرده و در خلال یک تا دو ساعت سطح قند خون را می کاهد.
زیوداری افزود: گندم سیاه حاوی شیرو اینوسیتول است که به صورت طبیعی مانند انسولین عمل کرده و گیرنده های انسولین بدن را حساس می کند و این گیاه بخصوص برای مبتلایان به دیابت نوع یک مفید می باشد.
این کارشناس ارشد گیاه شناسی بیان نمود: گندم سیاه حاوی مقدار زیادی منیزیم بوده که برای حدود ۳۰۰ نوع آنزیم ضروری می باشد، آنزیم هایی که تاثیر مستقیم بر روی جذب گلوکز و انسولین دارند.
وی افزود: فیبر یکی از اجزای کلیدی برای گوارش بهتر است و گندم سیاه مملو از فیبر است، که حجم زیادی به حرکات روده افزوده و همینطور حرکت کرمی روده را تحریک می کند، به همین علت برای افرادی که می خواهند گوارش خویش را بهبود دهند مناسب می باشد.
زیوداری بیان نمود: سیستم ایمنی بدن همچون سپر از بدن در مقابل عفونت ها و بیماری ها دفاع می کند ازاین رو هرچه سیستم ایمنی ضعیف تر شود شخص مریض تر است، گندم سیاه حاوی فلاونویید، توکوفرول، سلنیوم و فلونیک اسید است که همگی عوامل رادیکال آزاد را پیدا و آنرا خنثی کرده و از بروز بیماری ها و عفونت ها جلوگیری می کنند.
این کارشناس ارشد گیاه شناسی عنوان کرد: فایده خیلی خوب مصرف گندم سیاه آن است که مملو از پروتئین بوده و این گیاه منبع عالی تمامی هشت آمینو اسید ضروری شامل لیزین است و مصرف گندم سیاه گزینه بسیار خوبی برای گیاه خواران است تا آنرا با گوشت تعویض کنند و با این کار به بدن اجازه دهند تا فواید مورد نیاز را سریعتر جذب نماید.
وی خاطرنشان کرد: همینطور گندم سیاه برای کاهش ریسک سنگ صفرا، پیشگیری از آسم، بهبود سلامت استخوان، پیشگیری از کم خونی، کمک به کاهش وزن، کاهش فشارخون، پیشگیری از پیری زودرس پوست، درخشان کردن پوست، کمک به سلامت و رشد مو، بهبود حساسیت، دفع مایعات اضافی و... مفید می باشد.
منبع: مطب نما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب