ساخت بافتی شبیه به مغز

ساخت بافتی شبیه به مغز به گزارش مطب نما محققان تكنیك جدیدی را برای چاپ سه بعدی بافت هایی بسیار نرم مانند مغز انسان یا بافت اسفنجی ریه ها ابداع كردند.


به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، چاپ سه بعدی فرآیندی است كه در آن مواد اولیه لایه به لایه روی یكدیگر قرار می گیرند و در نتیجه لازم است نخستین لایه از مواد قابلیت تحمل وزن لایه های بعدی ساختار در دست تولید را داشته باشد. یكی از مهمترین مشكلات تولید بافت های بسیار نرم با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی این است كه بعد از چاپ نخستین لایه، در زمان اضافه شدن لایه های بعدی مواد اولیه در فرآیند چاپ سه بعدی، كل ساختار بافت مورد نظر متلاشی می گردد.
محققان برای رفع این مشكل همه چیز را سرد كردند. در واقع بعد از چاپ هر لایه آن را فریز می كنند تا سخت شود و پایداری لازم را برای اضافه كردن لایه بعدی به دست آورد. بعد از اتمام كار، ساختار را به آرامی گرم می كنند تا حالت طبیعی خویش را به دست آورد.
برای چاپ این بافت های نرم، محققان از یك هیدروژل كامپوزیتی جدید استفاده می نمایند كه از دو مولفه شامل یك پلیمر مصنوعی محلول در آب موسوم به پلی وینیل الكل و یك ماده ژله مانند موسوم به فیتاژل تشكیل شده است. سپس بافت چاپ شده را با لایه ای از كلاژن می پوشانند و سلول های انسان را در سطح كشت می دهند. در آزمایشات اولیه محققان به جای استفاده از سلول های مغز، از سلول های پوست بهره گرفتند.
محققان تا كنون نمونه های كوچكی از بافت شبیه به مغز را تولید كرده اند و هنوز نتوانسته اند كل ساختار مغز را با استفاده از این شیوه تولید كنند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports انتشار یافته است.

 

1396/10/25
17:13:49
5.0 / 5
5402
تگهای خبر: مغز , بافت , شبیه سازی , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما