كمبود ویتامین D از مشكلات تغذیه ای جدی در ایران است

كمبود ویتامین D از مشكلات تغذیه ای جدی در ایران است مطب نما: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: هم اكنون 30 تا 50 درصد جمعیت كلی جهان با كمبود ویتامین D مواجهند و در ایران باز یكی از اشكالات جدی تغذیه ای است كه باید مورد توجه واقع شود.


زهرا عبداللهی روز یكشنبه در حاشیه كارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: كمبود ویتامین D پیامدها و عوارضی همچون راشیتیسم، تاخیر رشد و كوتاهی قد، افزایش مبتلا شدن به آسم و آلرژی، افزایش ریسك مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیر همچون بیماری های قلبی و عروقی، سرطان پروستات، سینه، كولوركتال، مری و سایر و بیماری های اتوایمیون (آرتریت روماتوئد، ام اس) را به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینكه علت 76 درصد مرگ و میرها به علت چهار بیماری غیرواگیر است تصریح كرد: اگر در نظام سلامت تا سال 1404 كاهش شیوع بیماری های دیابت، انواع سرطان و بیماری های مزمن در نظر گرفته شده بطور قطع یكی از موارد جلوگیری از كمبود ویتامین D است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تصریح كرد: كمبود ویتامین D به نسبت قابل ملاحظه ای در تمامی سنین وجود دارد و بایستی برای رفع این مورد به فكر راهكار باشیم.
وی اظهار داشت: هم اكنون 2 راهكار غنی سازی مواد غذایی عمده همچون آرد و نان با ویتامین D و اجرای طرح مكمل یاری در دبیرستان ها در دستور كار وزارت بهداشت قرار گرفته است.
عبداللهی افزود: مكمل یاری استراتژی است كه در كوتاه مدت در حال اجرا می باشد اما نمی توان تا آخر عمر به افراد با استفاده از قرص مكمل برسانیم و بخش عمده این ویتامین با استفاده از منابع غیرغذایی تامین می گردد.
وی یكی از اولویت های مهم نظام سلامت را پیشگیری و كنترل ویتامین D اعلام نمود و اظهار داشت: برنامه الزامی آرد با آهن و اسیدفولیك سال 1385 تدوین و یكسال بعد به اجرا گذاشته شد كه در این بازه زمانی كم خونی به صورت قابل ملاحظه ای كاهش پیدا كرد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی خاطرنشان كرد: اولین مطالعات كشوری در مورد كمبود ویتامین D سال 1380 انجام شد كه در این مطالعه روند شیوع كمبود این ویتامین در كودكان 15 تا 23 ماهه در سال 1391، در مجموع 24 درصد گزارش شد.
وی اضافه كرد: همینطور شیوع كمبود ویتامین D سال 80 در زنان آبستن 55 درصد بود كه سال 91 به 86 درصد رسید و در این میان روند كمبود ویتامین در جنوب خراسان و شرق كرمان هم 81 درصد اعلام گردید.
عبداللهی بیان كرد: در مطالعه مذكور شیوع كمبود ویتامین D سال 91 در كودكان 6 ساله، 62 درصد و در نوجوانان 14 تا 20 سال 76 درصد و میانسالان 45 تا 60 سال 63 درصد گزارش شد.
وی از اجرای طرح پایلوت غنی سازی آرد با ویتامین D در خراسان جنوبی اطلاع داد و اظهار داشت: فاز نخست اجرای این برنامه در شهرستان بیرجند با حمایت معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و همكاری سایر بخش های ذیربط اجرا می گردد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: با تدوین برنامه ملی و تجارب و دستاوردهای حاصل از این طرح در بیرجند، برنامه كشوری تدوین خواهد شد تا شیوع مشكل كمبود ویتامین D را در كشور كاهش دهیم.
وی در ارتباط با انتخاب بیرجند بعنوان پایلوت كشور تصریح كرد: به علت پتانسیل مدیریتی دانشگاه علوم پزشكی، همكاری های بین بخشی، توانمندی نیروهای انسانی و آمادگی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی این استان انتخاب گردید.
عبداللهی اظهار داشت: هم اكنون برنامه غنی سازی آرد با اسیدفولیك و آهن هم در بیرجند به نحو احسن در حال اجراست و اینكه به لحاظ جغرافیایی وضعیت تابش نور آفتاب بر روی جذب این ویتامین اثرگذار است این استان انتخاب گردید.
وی اضافه كرد: مقدمات تهیه پرومیكس حالا فراهم شده و طی یك تا 2 ماه آینده طرح آغاز خواهد شد و در این مدت آزمایشگاه های كنترل كیفی آماده می گردد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: غنی سازی آرد در كارخانجات آرد استان انجام و به تمام نانوایی های دولتی پز ارسال خواهد شد.
7557*3028


1397/09/27
16:42:54
5.0 / 5
4465
تگهای خبر: آموزش , امنیت , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما