برنامه وزارت بهداشت برای درمان فشارخونی ها

برنامه وزارت بهداشت برای درمان فشارخونی ها به گزارش مطب نما مشاور معاون درمان وزارت بهداشت در امور بیماری ها با اشاره به مشاركت ۲۸ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در كشور در كمپین فشارخون، اظهار داشت: بعضی از بیمارانی كه مبتلا شدن به فشار خون در آنها تشخیص داده می شود، امكان دارد امكان درمان در سطح یك عرضه خدمات را نداشته باشند و بر همین مبنا ۵۳۰ بیمارستان برای ارجاع بیماران فشارخونی به سطح دو و ۸۹ بیمارستان هم برای ارجاع این بیماران به سطح سوم عرضه خدمات مشخص شدند.



دكتر جمشید كرمانچی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه كمپین فشار خون و نحوه پیگیری درمان بیماران، اظهار داشت: بیماری فشار خون یكی از مهم ترین بیماری های غیرواگیر بوده كه در حال افزایش می باشد و شیوع آن خصوصا در كشورهای در حال توسعه بیشتر است و در ایران هم روند افزایشی دارد.

وی با اشاره به اینكه حدودا در دنیا بیشتر از یك میلیارد بیمار مبتلا به فشار خون وجود دارد، اضافه كرد: سالانه ۱۰ میلیون نفر از این بیماران به علت این بیماری از بین می روند. بیماری فشار خون در ۴۰ تا ۵۰ درصد موارد منجر به سكته های مغزی و قلبی می شود.
شیوع فشار خون در ایران چقدر است؟
كرمانچی درباره وضعیت شیوع بیماری فشار خون در ایران هم اظهار داشت: در ایران شیوع این بیماری در افراد سنین ۱۸ تا ۶۴ سال حدودا بیشتر از ۲۰ درصد است و این میزان شیوع با بالا رفتن سن جمعیت در حال افزایش می باشد. علت بروز بیماری فشارخون ناشناخته است، اما افزایش سن، چاقی، دیابت، سابقه خانوادگی، بیماری های غدد و... بعنوان ریسك فاكتور این بیماری محسوب می شوند. باید توجه كرد كه فشار خون قابل پیشگیری بوده و با تشخیص و درمان بموقع می توانیم از ناتوانی و مرگ های زودرس ناشی از آن پیشگیری نماییم.

وی افزود: بر همین مبنا و با عنایت به لزوم تحقق رویكرد سلامت همه جانبه، رسیدن به اهداف سند ملی پیشگیری و كنترل بیماری های غیرواگیر و به دنبال دستور وزیر بهداشت، بسیج ملی كنترل فشار خون از ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ در كشور آغاز و تا ۱۵ تیر ماه فشار خون بیشتر از ۲۸ میلیون نفر در كشور اندازه گیری شد. در این كمپین و در حوزه غربالگری بیماران، كمیته كارگروه درمان در برنامه فشارخون با حضور نمایندگان معاونت درمان، پرستاری، تجهیزات، معاونت بهداشت، سازمان غذا و دارو، سازمان اورژانس كشور و... تشكیل شد.
فعالیت ۱۰۰۰ بیمارستانِ كشور برای اندازه گیری فشارخون ایرانی ها
كرمانچی با اشاره به اینكه در این طرح تمام بیمارستان های كشور یعنی ۱۰۰۰ بیمارستان بعنوان ایستگاه های سنجش فشار خون در دو شیفت حضور پیدا كردند، اظهار داشت: بیشتر از یك سوم بیماران در ایستگاه های بیمارستانی ثبت شدند. همینطور ۱۰۰ هزار پرستار در دو شیفت در تمام مراكز درمانی و بیمارستانی فعالیت كردند. همینطور بیشتر از ۲۶۰۰ داروخانه بعنوان ایستگاه های سنجش فشارخون با ما همكاری داشتند. مراكز اورژانس پیش بیمارستانی هم بعنوان پایگاه های سنجش فشارخون در این طرح شركت داشتند. در عین حال با همكاری نظام پزشكی خیلی از مطب های پزشكان هم در این طرح بعنوان پایگاه های سنجش مشخص شدند.

وی افزود: در این طرح نقشه بیمارستانی تمامی مراكز درمانی و تخصصی ما بعنوان مراكز ارجاع از سطح یك به سطح دو تخصصی با همكاری پدافند غیرعامل تعیین و نقشه ارجاع مشخص و به معاونت بهداشتی جهت ارجاع بیمارانی كه غربالگری می شوند، عرضه شد. ازاین رو این بیماران به مراكز درمانی و تخصصی كه مشخص كرده ایم برای درمان فشار خون ارجاع داده می شوند.
بیماران فشار خونی درمان می شوند
كرمانچی با اشاره به اینكه بعضی از بیمارانی كه مبتلا شدن به فشارخون در آنها تشخیص داده می شود، امكان دارد امكان درمان در سطح یك عرضه خدمات را نداشته باشند، اظهار داشت: بر همین مبنا این بیماران بر مبنای پروتكل ارجاعی حتما باید به سطح تخصصی دو یا سطح فوق تخصصی سه ارجاع شوند. بر همین مبنا ۵۳۰ بیمارستان برای ارجاع بیماران فشار خونی به سطح دو و ۸۹ بیمارستان هم برای ارجاع این بیماران به سطح سوم عرضه خدمات مشخص شدند.

وی افزود: البته باید توجه كرد كه بیماران تازه مشخص شده اند و بیمار مبتلا به فشار خون ابتدا طی یك دوره سه ماهه در سطح یك، خدمات دریافت می كند و در صورتی كه درمان نشود، به سطح دو یا سه ارجاع می شود. هم اكنون در چارچوب این كمپین حدود ۱۰ هزار بیمار ارجاع و در سطح دو ثبت شده اند، اما پیشبینی می نماییم آمارمان بیشتر از این باشد؛ چونكه هنوز ارجاعات كامل نشده است. باید توجه كرد كه در سطح یك عرضه خدمات، فشارخون اندازه گیری می شود و اگر فشارخون بیمار نرمال باشد، در سطح یك قابل درمان است و به شكلی فشار خون غیر مقاوم به درمان است. ازاین رو سطح یك عرضه خدمت، فشارخون ابتدایی را درمان می كند، اما افرادی كه فشارخون شان احتیاج به درمان های پیشرفته تر دارد، به سطح دو ارجاع می شوند.



كرمانچی با اشاره به اینكه ۲۸ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در كمپین فشار خون شركت كرده اند، افزود: ۶۰ درصد افرادی كه در این كمپین شركت كردند، فشار خون ۱۲ روی هشت داشتند و ۴۰ درصد حدودا علائمی از بیماری فشارخون داشته اند. پیشبینی می نماییم ۱۰ درصد از افرادی كه در كمپین فشار خون شركت كرده اند، به سطح دو و سه ارجاع شوند.

وی افزود: هم اكنون بیمارستان ها و مراكز تخصصی ما در سطح دو آمادگی دارند كه پذیرش این بیماران به صورت ارجاعی را انجام دهند و حتی اگر بیمار به صورت مستقیم هم به این مراكز رجوع كند، مورد پذیرش قرار می گیرد. ازاین رو ۵۳۰ بیمارستان در سطح تخصصی دو و ۸۹ بیمارستان در سطح تخصصی سه كه شامل همه بخش های فوق تخصصی مورد نیاز بیماران فشار خون هستند، آماده عرضه خدمت به این بیماران هستند. نقشه ارجاع فشار خون مشخص شده و بیماران می توانند به این مراكز رجوع كنند.

كرمانچی با اشاره به اینكه درمان فشار خون را محدود نكرده ایم و بیمارستان ها از امروز آماده عرضه خدمات به بیماران مبتلا به فشار خون هستند و محدودیت زمانی برایشان وجود ندارد، اظهار داشت: در بخش درمان علاوه بر آمادگی این مراكز، یكسری بسته های خدمتی و پروتكل های علمی و اجرایی هم مشخص كردیم.




1398/04/24
14:53:39
5.0 / 5
4157
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما