وزیر بهداشت خبر داد

تحویل داروی بیماران خاص درب منزل، كمبود اساسی پزشك در كشور نداریم

تحویل داروی بیماران خاص درب منزل، كمبود اساسی پزشك در كشور نداریم به گزارش مطب نما وزیر بهداشت اظهار داشت: سیستمی طراحی می شود كه داروی بیماران خاص و صعب العلاج درب منزل به بیماران تحویل شود تا رفتن به مراكز تحویل دارو نداشته باشند.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، دكتر سعید نمكی در انتها سفر یك روزه خود به استان مركزی و در حاشیه بازدید از بیمارستان امام خمینی(ره) محلات در جمع خبرنگاران بیان كرد: در ارتباط با داروی اساسی كمبودی وجود ندارد و تعداد كمبودها خیلی كم و نسبت به سال قبل هم كمتر شده است. در ارتباط با بیماران خاص هم داروها با ارز ۴۲۰۰تومانی تهیه می شود.
وی اضافه كرد: به برخی داروهای برند اجازه ورود داده نمی گردد چونكه بیشتر از پنج تولیدكننده داخلی دارند و از پزشكان درخواست شده است برای تقویت صنعت داخلی نسخه هایی ننویسند كه بیماران برای تهیه آن سرگردان شوند، چونكه بطور قطع اجازه نمی دهیم دارویی كه در داخل كشور تولید می شود از بیرون مرزها وارد شود و تولید داخل را لگدمال كند. با عنایت به قولی كه ابتدای سال به مردم دادم اجازه نمی دهم حتی یك روز مردم با مشكلی به نام كمبود داروی اساسی مواجه شوند.

كمبود اساسی پزشك در كشور وجود ندارد
نمكی بیان كرد: خوشبختانه طی بررسی انجام شده، با آهنگی كه نیرو در كشور تربیت می شود كمبود اساسی پزشك در كشور وجود ندارد. هم اكنون حدود ۵۵ هزار دانشجوی پزشكی در كشور مشغول به فعالیت هستند و سالانه ۷۰۰۰ نفر فارغ التحصیل می شوند كه از این تعداد، اندك افرادی به خارج از كشور می روند.
وزیر بهداشت تصریح كرد: آنچه امروز با آن مواجه هستیم توزیع نامناسب نیروهای پزشكی در كشور است. در بعضی از نقاط پزشكان عمومی به حرفه دیگری می پردازند و بدلیل عدم ایجاد انگیزه كافی به نقاط محروم جهت خدمت نمی روند.
نمكی افزود: در حال دریافت ۳۰ درصد ظرفیت بومی برای رشته پزشكی در استان های مختلف هستیم و به نظر می آید با آهنگ فعلی كشور در تربیت نیرو، طی سه چهار سال آینده چیزی به نام كمبود پزشك نداشته باشیم البته بررسی ها نشان داده است در بعضی از نقاط باید تعداد دانشجویان افزایش یابد كه این امر دنبال خواهد شد.

نمكی همینطور در نشستی در فرمانداری محلات با اشاره به پیشرفت های كشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه های مختلف بخصوص حوزه بهداشت و درمان بیان كرد: امروز با نگاهی به گذشته می توان تفاوت های چشم گیر در این راستا را شاهد بود.
وی اضافه كرد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی از هر هزار كودك متولد شده در كشور حداقل ۱۲۰ كودك یك سالگی خویش را نمی دیدند و از هر ۱۰۰ هزار زن آبستن هم ۲۵۰ نفر به علت عوارض ناشی از حاملگی و زایمان از دست می رفتند، كل مراكز بهداشتی و درمانی روستایی ۱۰۱۵ و تعداد پزشكان هم ۱۴ هزار نفر بود كه اغلب آنها هم پزشكان خارجی بودند و به علت عدم تجانس فرهنگی حضور آنها باوجود خدماتی كه عرضه می دادند، اثراتی نداشت.
نمكی خاطرنشان كرد: امروز به بركت انقلاب اسلامی ۱۸ هزار خانه بهداشت روستایی در كشور فعال است و پوشش ۲۵ درصدی واكسیناسیون به ۱۰۰ درصد رسیده است و حدود ۱۴۰ هزار طبیب متخصص و عمومی داریم. ۹۷ درصد داروهای كشور هم در داخل تولید می شود و تنها ۳ درصد داروها وارد می شود و امروز مرگ و میر به یك دهم درصد رسیده است.
وی با اشاره به افزایش هشت دانشگاه و دانشكده پزشكی كشور پیش از انقلاب به ۶۶ دانشگاه و دانشكده با ظرفیت پذیرش ۶۰۰۰ دانشجوی پزشكی در سال اظهار داشت: با وجود همه این پیشرفت ها امروز به دوران دیگری ورود كرده ایم. در طرح تحول نظام سلامت پرداختی از جیب مردم كاهش یافته و ماندگاری طبیب و كادر درمان و پزشكی در نقاط محروم فزایش یافت، به بیماران خاص و صعب العلاج كمك شایانی شد و زیرساخت های نظام سلامت در اقصی نقاط خاص بخصوص مناطق كمتر توسعه یافته رشد یافت.
وزیر بهداشت با اشاره به اینكه سهم سلامت ازتولید ناخالص ملی (GDP) با اجرای این طرح ۳ درصد افزایش یافت كه این اتفاق در كشورهای منطقه در سالهای اخیر نمونه ای نداشته است، اضافه كرد: امروز در نظام سلامت چالش های بسیاری وجود دارد و در بحث بیماری های غیرواگیر گرفتاری هایی وجود دارد كه هزینه های سنگینی را برای بیماری های فشار خون، دیابت و سرطان حوادث جاده ای و... به دنبال دارد. مسلما تامین این هزینه ها و فعالیت ها تنها در درون وزارت بهداشت میسر نمی گردد.
وی با اشاره به هزینه های بالای سلامت تصریح كرد: نظام سلامت نیازمند همكاریهای عظیم بین بخشی است و اگر مراقبت لازم و پیشگیری صورت نگیرد گرفتار مشكل خواهیم شد.
نمكی تعداد مرگ در سال ۹۶ را برابر با ۳۸۰ هزار نفر عنوان نمود و اظهار داشت: ۳۱۳ هزار نفر در ارتباط با بیماری های غیرواگیر جان خویش را از دست داده اند كه ۱۰۰ هزار مرگ از این تعداد به علت فشار خون و عوارض آن بوده و ۲۵ هزار نفر هم به علت بیماری های عفونی از بین رفتند.

در بیماری های غیرواگیر چاله های عظیمی وجود دارد
وی با اشاره به اینكه كشور در كنترل مالاریا، سرخك، فلج اطفال به شدت موفق بوده است، اما در بیماری های غیرواگیر چاله های عظیمی وجود دارد، اظهار داشت: بهداشت روان، افسردگی و بیماری های روحی هم باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد. خوشبختانه در پروژه شهر سالم و اجرای آن اقدامات خوبی به انجام رسیده است.
وزیر بهداشت با اشاره به اجرای طرح بسیج ملی كنترل فشار خون در كشور بیان كرد: مرگ ۱۰۰ هزار نفر در سال ۹۶ به علت فشار خون بالا و عوارض ناشی از آن نشان از آن دارد كه اگر تجهیزات دیالیز ۱۰ برابر هم شود باز هم كم می آوریم و متاسفانه ۴۰ درصد از افراد تا مبتلا شدن به بیماری های كلیوی و سكته مغزی و قلبی از بیماری خود آگاه نیستند. تعداد قابل توجهی از افراد از دست رفته در اثر فشار خون بالا و عوارض ناشی از آن در سن مولد جامعه و بین ۴۰ تا ۶۰ سال بوده اند.
نمكی اظهار نمود: در مرحله دوم طرح تحول نظام سلامت تقدم پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی و شناسایی بیماری در مرحله اول مدنظر است و با آموزش و درمان مناسب و اصلاح سبك زندگی طول عمر افراد مولد جامعه بیشتر می شود و باید همه كمك نماییم.
وی با اشاره به اینكه افق پیشبینی شده برای بسیج ملی كنترل فشار خون ۲۰ میلیون نفر بود اما مشاركت در این طرح به ۳۰ میلیون و ۷۰۰ میلیون نفر رسید، اظهار داشت: در این ارزیابی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از فشار خون بالای خود بی اطلاع بودند كه این ناآگاهی در واقع فرد را مستعد نارسایی كلیه و سكته مغزی و قلبی می كند. از طرفی ۱۰ میلیون نفر در مرحله پیش از مبتلا شدن به فشار خون بالا شناسایی شدند و این افراد شناسایی شده را می توان با آموزش، زندگی سالم و تغییر سبك زندگی از عوارض فشار خون مصون كرد.

افزایش تخت های بیمارستانی منطقی نیست
نمكی تصریح كرد: باید كاری نماییم كه در آینده مردم روی تخت بیمارستان نخوابند. به تازگی در حال راه اندازی ۴۰۰ خانه عشایری كوچ رو با كانكس و یك بهورز در ایل مجهز به پنل خورشیدی جهت نگهداشت واكسن ها درون یخچال هستیم كه این اقدام برابر با ایجاد ۸ تخت بیمارستانی است. باید اقدامی صورت گیرد كه مردم در آی سی یو و سی سی یو بستری نشوند.
وی با اشاره به اینكه افزایش تخت های بیمارستانی منطقی نیست، به تشكیل پرونده الكترونیك سلامت و سیستم ارجاع و پزشك خانواده اشاره نمود و اظهار داشت: این طرح ها امسال هم با قدرت پیگیری می شود و استان مركزی هم یكی از اصلی ترین پایلوت های اجرای این طرح هاست.



1398/05/25
12:13:48
5.0 / 5
4339
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما