تهیه داربست های استخوانی برای بافت های صدمه دیده

تهیه داربست های استخوانی برای بافت های صدمه دیده به گزارش مطب نما محققان كشور موفق به تهیه داربست مهندسی بافت بر پایه پلیمرهای زیستی شدند تا از این داربست های نوین بعنوان جایگزین بالقوه ترمیم ضایعات استخوانی استفاده گردد.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، محققان كشورمان با پشتیبانی صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این طرح را انجام دادند و طراحی و تهیه بافت های مهندسی استخوان همراه با فرمولاسیون جدید به منظور تسریع در ترمیم و بازسازی بافت استخوانی صدمه دیده هدفی بود كه مد نظر این پژوهش قرار گرفت.
رویا صدقی، مجری این طرح پژوهشی درباره اهمیت آن اظهار داشت: باآنكه استخوان بعنوان محكم ترین بافت بدن شناخته می شود، اما به علل مختلفی مانند بیماری، حادثه، مشكلات مادرزادی، از بین رفتن استخوان و سرطان های مختلف احتمال صدمه رسیدن به آن وجود دارد. از گذشته های دور، همواره پزشكان در سراسر دنیا با مشكلات مربوط به بافت اسكلتی بعنوان یكی از مهم ترین مشكلات بالینی مواجه بوده اند.
وی افزود: یكی از اصلی ترین راهكارهایی كه تابحال برای رفع انواع نقص های استخوانی و غضروفی پیشنهادشده و بیشتر از نیم قرن است كه كاربرد دارد، استفاده از انواع مواد زیستی در تهیه كاشتنی ها و داربست ها در مهندسی بافت استخوان است.
به قول صدقی، مهندسی بافت علم طراحی و تولید بافت های جدید برای ترمیم اندام های صدمه دیده و جایگزینی قسمت های از دست رفته به دلیل عوامل مختلف است. از همین رو مهندسی بافت به روشی امیدبخش جهت ترمیم یا تعویض بافت صدمه دیده تبدیل گشته و برای بازسازی و ترمیم بافت ها و اندام هایی مانند استخوان، پوست، قلب، اعصاب و غضروف استفاده شده است.
وی افزود: مهندسی بافت می تواند درمان خیلی از نقصها و بیماری های بافتی را تسریع و آسان تر كند. در این راستا داربست مهندسی بافت بر پایه پلیمرهای زیستی تهیه شد.
بر مبنای اعلام معاونت علمی، صدقی همینطور بیان نمود: نتایج نشان داده است كه این نانوالیاف بدلیل داشتن خصوصیت های شیمیایی و فیزیكی مناسب باعث افزایش سرعت ترمیم استخوان می شود. همینطور خواص ضدمیكروبی مناسب داربست های تهیه شده باعث كاهش یا حذف عفونت های احتمالی عمل جراحی برای كاشت این داربست ها درون بدن می شود. ازاین رو انتظار می رود داربست های نوین تهیه شده بعنوان جانشینی بالقوه برای ترمیم ضایعات استخوانی به كار گرفته شود.



1398/11/28
13:42:09
5.0 / 5
4284
تگهای خبر: بافت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما