در قالب یك پژوهش بررسی شد

تأثیر سلول های بنیادی بر درمان زخم دیابت

تأثیر سلول های بنیادی بر درمان زخم دیابت به گزارش مطب نما محققان در پژوهشی نقش سلول های بنیادی در درمان زخم دیابت را بررسی نموده اند.


به گزارش مطب نما به نقل از ایسنا، زخم بعنوان گسستگی در ساختار بافت های نرم تعریف شده که منجر به از بین رفتن پیوستگی آن بافت می شود. زخم پای دیابتی مشکلی جدی در بیماران بوده و دلیل اصلی قطع عضوها در بیماران دیابتی بوده است. به خاطر هزینه های درمانی بسیار بالا و سختی درمان، نگاه های محققان و درمانگران معطوف به سمت درمان های بیولوژیکی و نوین شده است.
محققان در پژوهشی با عنوان" ظرفیت درمان سلول های بنیادی در زخم دیابتی" این مورد را بررسی نموده اند. آنها ابتدا انواع مختلف سلول های بنیادی و خصوصیت هایشان را بررسی کردند و سپس به معرفی شاخص های رشدی که برای درمان زخم های دیابتی مورد استفاده قرار گرفته اند، پرداختند.
نویسندگان این مقاله می گویند: «سلول های بنیادی با منشاهای متفاوت در درمان انواع زخم مورد مطالعه قرار گرفته اند. میزان قابلیت های این سلول ها برپایه منشا آنها کمی متفاوت می باشد و هم چنین بیماری های زمینه ای فرد اهداکننده از قبیل دیابت در توانایی تمایزی این سلول ها اثرگذار هستند.»
در این مقاله آمده است: « با عنایت به خصوصیت های منحصر به فرد سلول های بنیادی امروز توجه گروه های مختلف تحقیقاتی، درمانی و دارویی به استفاده از آنها یا مشتقاتشان معطوف شده است. در ترمیم انواع زخم که نوع دیابتی هم زیر مجموعه بسیار مهمی از آن است، روش های مختلف درمانی تحقیقاتی از تزریق مستقیم سلول ها به محل اثر گرفته تا استفاده از آنها در پانسمان و چارچوب های مختلف از راه مهندسی بافت یا به کارگیری اگزوزوم حاصل از محیط کشت رشد آنها به کار برده می شوند. در روش تزریق(پیوند) سلولهای بنیادی جداسازی شده از بافت را بعد از خالص سازی در محل زخم وارد کرده تا سلول به بازسازی بافت ها و سلول های صدمه دیده از راه ترشحات و تقسیم سلولی بپردازد.»
پژوهشگران می گویند: «با توجه به میزان کم سلول های بنیادی در بافت ها محدودیت مقدار منابع قابل استخراج سلول ها و همینطور عمر پایین این سلول ها در تزریق به محل صدمه روش پیوند و تزریق سلولی به صورت مستقیم قابلیت استفاده در همه بیماران را ندارد. روش استفاده از اگزوزوم محیط کشت با عنایت به وجود شاخص های مترشحه، اگر با فرمولاسیون های زیست سازگار که این فاکتورها را تخریب نکنند، همراه شود قابلیت صنعتی و درمانی شدن خوبی را فراهم خواهد آورد.»
در این مقاله نوشته شده است: « در ابتدا با معرفی سلول های بنیادی، به نظر می رسید که کاربردهای مفید و گسترده بسیاری قابل عرضه است اما شواهد و مطالعات توانایی و اثربخشی فراتری را نشان داده اند. دانش به کارگیری سلول ها و فرآورده های تولیدی بدن به منظور بازسازی بافت ها و ارگان های صدمه دیده به طور گسترده در درمان بیماری های مزمن که درمان آنها با داروهای شیمیایی و گیاهی غیرقابل انجام بوده یا به سختی صورت می گیرد در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشورهای پیشرفته در حال گسترش و آزمایش است.»
محققان درباره اهمیت سلول های بنیادی می گویند: « تولید محصولات بر پایه ی این دانش نیازمند دانش بسیار پیشرفته و انجام مطالعات و تحقیقات گسترده ای است. با عنایت به خصوصیت های ذکر شده درمان های بازسازی کننده و سلول های بنیادی و با دانستن مشکلات پیرامون زخم های دیابتی، حرکت به سمت تولید محصولات درمانی بر پایه ی سلول های بنیادی امر پرارزش و ضروری به نظر می آید که امکان عرضه درمان های کارآمدتر به بیماران و کاهش هزینه های نظام های سلامت ملی را به همراه دارد.»
این مقاله ی مروری توسط دکتر حمیدرضا احمدی آشتیانی، از گروه علوم پایه دانشکده ی علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر علیرضا فیروز، از مرکز آموزش و پژوهش بیماری های پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین رستگار از مرکز تحقیقات فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و داروی ایران و دکتر امیرحسین عسکری پور از گروه علوم پایه دانشکده ی علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی نگاشته شده است. این پژوهش در چهارمین شماره دهمین دوره نشریه پوست و زیبایی انتشار یافته است.



1399/02/06
14:17:01
5.0 / 5
3319
تگهای خبر: آموزش , بافت , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
مطب نما
matabnama.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مطب نما محفوظ است

مطب نما

نزدیکترین مطب به شما